«Ξύπνησαν αναμνήσεις» - Δοκιμασία για τον William η πομπή της Ελισάβετ

Ο Καρόλος επέτρεψε στον πρίγκιπα Harry να φορέσει στρατιωτική στολή

Ο πρίγκιπας William και ο πρίγκιπας Harry στάθηκαν δίπλα-δίπλα και με σκυμμένο το κεφάλι συνόδευσαν το φέρετρο της γιαγιάς τους, βασίλισσας Ελισάβετ κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης πομπής από το Μπάκιγχαμ στο Ουεστμίνστερ.

Ξυπνά ο «εφιάλτης» της Νταϊάνα για τους πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι

Όμως η διαδικασία αυτή ήταν ιδιαίτερα επίπονη για τα δύο αδέλφια, καθώς ξύπνησε μνήμες από την κηδεία της μητέρας τους, Νταϊάνας, όταν και πάλι ακολουθούσαν τη σορό της πλάι-πλάι. 

William Harry

Η συμμετοχή στη νεκρώσιμη μπομπή της βασίλισσας Ελισάβετ κατά τη μεταφορά του φερέτρου από το Μπάκιγχαμ στο Ουεστμίνστερ ήταν μια δοκιμασία για τον William και τον Harry

Μάλιστα τις δύσκολες ώρες που πέρασε εξομολογήθηκε ο ίδιος ο πρίγκιπας William, χαρακτηρίζοντας την νεκρώσιμη πομπή ως «δοκιμασία».

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ένωσε Harry και William με τον θάνατό της

«Η χθεσινή πομπή ήταν μια δοκιμασία. Ξύπνησαν αναμνήσεις. Είναι αυτού του είδους οι στιγμές που σκέφτεσαι, “εντάξει, είμαι προετοιμασμένος γι’ αυτό”. Όμως δεν ήμουν τόσο προετοιμασμένος. Ήταν πολύ παράξενο», », είπε στους Βρετανούς, αφού πήγε μαζί με τη σύζυγό του Κέιτ να δουν τα λουλούδια που αφήνουν για τη βασίλισσα Ελισάβετ οι πολίτες στο Σάντριγχαμ.

William Harry 2

Ο ίδιος ο William εξομολογήθηκε ότι του ξύπνησαν δυσάρεστες μνήμες από την κηδεία της Νταϊάνα

«Μας είπε ότι η μητέρα του θα ήταν υπερήφανη γι’ αυτόν και είπε ότι χθες ήταν μια δύσκολη ημέρα επειδή ξύπνησαν μνήμες από την κηδεία της μητέρας του», ανέφερε η 54χρονη Τζέιν Γουέλς, που ήταν μεταξύ των πολιτών με τους οποίους συνομίλησε ο πρίγκιπας William.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η γλώσσα του σώματος «πρόδωσε» τους royals στην πομπή

Το 2017 σε ένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε από το BBC ο πρίγκιπας William είχε πει ότι η συμμετοχή του στη νεκρώσιμη πομπή της μητέρας του το 1997 ήταν ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που έκανε στη ζωή του.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Και τα οχτώ εγγόνια της δίπλα στο φέρετρό της

Αύριο, Σάββατο, οι πρίγκιπες William και Harry θα βρεθούν και πάλι μαζί για να συμμετάσχουν σε ειδική αγρυπνία προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ. 

Harry Meghan William Kate

Οι δυο γιοι της Νταϊάνα έδειχναν συντετριμμένοι στη νεκρώσιμη πομπή της Τετάρτης

Τα δύο αδέλφια μαζί με τα άλλα έξι εγγόνια της βασίλισσας θα συμμετέχουν στην τελετή που θα διαρκέσει 15 λεπτά. Σύμφωνα με την Daily Mail, τα οχτώ εγγόνια θα αποτίσουν φόρο τιμής στη βασίλισσα, καθώς θα στέκονται σιωπηλά δίπλα στο φέρετρο της Μεγαλειότητάς της.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο Κάρολος επέτρεψε στον Harry να φορέσει στρατιωτική στολή

Επίσης, ο Κάρολος φαίνεται ότι έκανε ένα ακόμα βήμα πίσω όσον αφορά στον Harry, καθώς, σύμφωνα με την εφημερίδα Mirror, επέτρεψε στον γιο του να φορέσει ξανά τη στρατιωτική του στολή στην αγρυπνία της γιαγιάς του. 

Ουίλιαμ και Χάρι μίλησαν ξανά μετά από δύο χρόνια

νεκρώσιμη πομπή ελισάβετ

Ο βασιλιάς Κάρολος επέτρεψε τελικά στον πρίγκιπα Harry να φορέσει τη στρατιωτική του στολή στην αγρυπνία του Σαββάτου

Ο δούκας του Σάσσεξ, δεν μπορούσε να φορέσει τη στολή του μετά την απόφασή του να αποχωρήσει από τα βασιλικά του καθήκοντα. Μάλιστα προχθές, στη νεκρώσιμη πομπή μεταφοράς του φερέτρου της βασίλισσας Ελισάβετ στο Ουεστμίνστερ, o Harry και ο πρίγκιπας Andrew φορούσαν γκρι κοστούμια με τα παράσημά τους. 

Μέγκαν Μαρκλ: Φορούσε μικρόφωνο στην κοινή εμφάνιση με Ουίλιαμ και Κέιτ;

Μετά όμως από πληροφορίες ότι ο πρίγκιπας Andrew θα φορέσει τελικά τη στρατιωτική του στολή, κάτι που του είχε απαγορευτεί έπειτα από τις καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ξέσπασε νέος καβγάς του Harry με τον Κάρολο. 

Πάντως πηγές προσκείμενες στους Σάσσεξ υποστήριξαν ότι ο Κάρολος δεν πήρε την απόφαση αυτή μετά από πίεση του Harry. Ο Όμιντ Σκόμπι, συγγραφέας της βιογραφίας του ζευγαριού, ισχυρίστηκε ότι ο βασιλιάς Κάρολος αναγκάστηκε να υποχωρήσει στο κοινό αίσθημα, καθώς χιλιάδες Βρετανών παραπονέθηκαν για την απόφαση να απαγορευτεί στον Harry να φορέσει τη στρατιωτική του στολή. 

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το άλλο πρόσωπο της γιαγιάς–Η σχέση με τα δισέγγονά της

Μια άλλη βασιλική πηγή, αποκάλυψε χθες στη Mirror πως «επικράτησε η κοινή λογική». Έτσι ο πρίγκιπας Harry φέρεται να έλαβε ειδική άδεια για να φορέσει στρατιωτική περιβολή στην αγρυπνία του Σαββάτου. Ωστόσο, δεν είναι ακόμα σαφές ποια στολή θα φορέσει, δεδομένου ότι δεν κατέχει πλέον θέση στον στρατό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top