Βασίλισσα Ελισάβετ: Το άλλο πρόσωπο της γιαγιάς–Η σχέση με τα δισέγγονά της

Γνώρισε οχτώ εγγόνια και δώδεκα δισέγγονα

Η βασίλισσα Ελισάβετ ένιωθε μέσα της ισχυρή την ευθύνη του καθήκοντος, καθώς από πολύ νεαρή ηλικία ανέβηκε στον θρόνο μετά τον θάνατο του πατέρα της. Γι’ αυτό πολλές φορές είχε χαρακτηριστεί, ψυχρή, ανέκφραστη, ακόμα και σκληρή, ειδικά όταν έγινε γνωστός ο τραγικός θάνατος της πριγκίπισσας Νταϊάνας. 

Ελισάβετ Λούι

Για τα εγγόνια και τα δισέγγονά της, η Ελισάβετ ήταν μια τρυφερή γιαγιά

Ωστόσο, πίσω από τις βαριές πόρτες του Μπάκιγχαμ, η Ελισάβετ ήταν μια μητέρα που ανησυχούσε για τα παιδιά της και πολλά χρόνια αργότερα μια τρυφερή γιαγιά και προγιαγιά. 

Βασίλισσα Ελισάβετ: Στις 19 Σεπτεμβρίου η κηδεία της

Η Ελισάβετ είχε τέσσερα παιδιά, τον Κάρολο, την Άννα, τον Άντριου και τον Έντουαρντ. Τα παιδιά της απέκτησαν με τη σειρά τους από δύο παιδιά, με την βασίλισσα να γνωρίζει οχτώ εγγόνια και δώδεκα δισέγγονα. 

 

 

Η Gran Gran, όπως την αποκαλούσε ο πρίγκιπας Τζορτζ ήταν για τα εγγονία της και τα δισέγγονά της η γλυκιά γιαγιά που την αγαπούσαν όλοι, ενώ είναι γνωστή η ξεχωριστή αγάπη που της είχε ο πρίγκιπας Χάρι. 

Κάρολος: Σήμερα η μεγάλη μέρα – Ανακηρύσσεται βασιλιάς

Τα τελευταία χρόνια που η Ελισάβετ είχε περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις της, είχε περισσότερο χρόνο για να τον μοιραστεί με τους μικρούς απογόνους της και σίγουρα περισσότερο, από ό,τι είχε όταν τα δικά της παιδιά ήταν μικρά. 

Ελισάβετ Ουίλιαμ Κέιτ και τα παιδιά τους

Τα τελευταία χρόνια η Ελισάβετ είχε περισσότερο χρόνο για να τον περνά με τα δισέγγονά της

Τις τελευταίες εβδομάδες επίσης ο πρίγκιπας της Κορνουάλης, Ουίλιαμ και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ είχαν μετακομίσει σε απόσταση αναπνοής από το Ουίνδσορ, σε μια προσπάθεια να περνούν περισσότερο χρόνο με τη γιαγιά Ελισάβετ ο Τζορτζ, η Σάρλοτ και ο Λούι. 

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το χρονικό επιδείνωσης της υγείας της

Δεν ισχύει το ίδιο όμως με τα παιδιά του Χάρι και της Μέγκαν, οι οποίοι αποφάσισαν να ζήσουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μακριά από την πίεση της βασιλικής οικογένειας. 

 

 

Πάντως η γιαγιά Ελισάβετ, όπως έχει γίνει γνωστό φρόντιζε να μιλά τακτικά με βιντεοκλήσεις με τον Χάρι και να βλέπει έτσι πώς μεγαλώνουν ο Άρτσι και η Λίλιμπετ. 

 

 

Για τη γνωριμία της μάλιστα με το τελευταίο της δισέγγονο, τη Λίλιμπετ, που πήρε και το ψευδώνυμο με το οποίο την φώναζε ο σύζυγός της, Φίλιππος, και οι πολύ στενοί της άνθρωποι έχουν χυθεί τόνοι μελάνης. 

Βασίλισσα Ελισάβετ: Πότε θα γίνει η στέψη του Καρόλου

Η Λίλιμπετ Νταϊάνα Μαουντμπάντεν Ουίνδσορ γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου 2021 στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια. 

Μέγκαν Χάρι Άρτσι

Όταν γεννήθηκε, η ευτυχισμένη προγιαγιά έστειλε συγχαρητήρια μηνύματα στο ζευγάρι. Το κλίμα ενθουσιασμού όμως άλλαξε όταν άρθρο της New York Post ανέφερε ότι ο Χάρι κάλεσε τη βασίλισσα για να τη ρωτήσει αν μπορούσε να ονομάσει την κόρη του Λίλιμπετ. 

 

 

Όμως εργαζόμενος στο παλάτι, διέψευσε το ρεπορτάζ, λέγοντας στο BBC ότι οι Σάσσεξ δεν ρώτησαν ποτέ τη βασίλισσα αν είχε αντίρρηση να χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο όνομα. 

Η περιουσία της βασίλισσας Ελισάβετ - 315 ακίνητα, πύργοι και κοσμήματα

Ο Χάρι και η Μέγκαν μέσω των δικηγόρων τους διέψευσαν το ρεπορτάζ του BBC, περιγράφοντάς το ως «ψεύτικο» και «δυσφημιστικό».

 

 

Στο παλάτι επικράτησε ακόμα μεγαλύτερος εκνευρισμός όταν φίλοι του Χάρι και της Μέγκαν αποκάλυψαν πως η βασίλισσα Ελισάβετ γνώρισε για πρώτη φορά τη Λίλιμπετ μέσω βιντεοκλήσης. 

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα δύο γενέθλια και το νυφικό με τα κουπόνια τροφίμων

Η μικρή συνάντησε τελικά από κοντά τη συνονόματη προγιαγιά της τον Ιούνιο του 2022, όταν ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ επισκέφθηκαν το Ηνωμένο Βασίλειο για τον εορτασμό των 70 χρόνων της στον βρετανικό θρόνο.

Ωστόσο, η Ελισάβετ φέρεται να απαγόρευσε στον Χάρι και τη Μέγκαν να απαθανατιστεί η στιγμή από φωτογράφο, καθώς έκρινε ότι ήταν μια ιδιωτική οικογενειακή συνάντηση.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top