Ο Ζελένσκι μίλησε για το βίντεο μαχητή του Αζόφ στην ελληνική Βουλή

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας έδωσε συνέντευξη στην ΕΡΤ για τον πόλεμο

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε στην ΕΡΤ για τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Οι Αζόφ ανήκουν στον ουκρανικό στρατό», σχολίασε για το περιστατικό που εκτυλίχθηκε στην ελληνική Βουλή. 

«Ο πόλεμος θα τελειώσει όταν νικήσει η Ουκρανία», διεμήνυσε ο Ουκρανός πρόεδρος στη συνέντευξη που έδωσε σήμερα στην ελληνική δημόσια τηλεόραση. Μίλησε για την αντίσταση των Ουκρανών στα ρωσικά στρατεύματα και απηύθυνε έκκληση για απομάκρυνση των αμάχων από όλες τις πόλεις που βομβαρδίζονται. 

Ουκρανία: Όταν Ρώσοι εκτελεστές προσπάθησαν να σκοτώσουν τον Ζελένσκι

Τι είπε ο Ζελένσκι για τον μαχητή του Αζόφ που εμφανίστηκε στην ελληνική Βουλή

Ο Ουκρανός Πρόεδρος αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο βίντεο που προβλήθηκε στην ελληνική Βουλή με μαχητή του τάγματος Αζόφ. Τότε, είχαν δημιουργηθεί έντονες αντιδράσεις, με κόμματα της αντιπολίτευσης να αποχωρούν από την αίθουσα. 

«Οι Αζόφ αρχικά ήταν εθελοντές που είχαν τη νεοναζιστική ιδεολογία, κάποια παρέμειναν στο στρατιωτικό σκέλος και κάποιοι έγιναν πολιτικοί. Όσοι παρέμειναν στρατιώτες, είναι μέρος του στρατού της Ουκρανίας πλέον. Είναι υπερασπιστές της Ουκρανίας, όπως κάνουν στην Μαριούπολη, στην οποία πολεμούν κι άλλοι», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ουκρανός Πρόεδρος, τονίζοντας πως «οι Ρώσοι είναι οι Ναζί». 

Ζελένσκι: «Η κατάσταση είναι δύσκολη στη βορειοανατολική Ουκρανία»

«Από την αρχή του πολέμου υπήρχαν πάρα πολλές πληροφορίες από την πλευρά της Ρωσίας σχετικά με ομάδες εθελοντών και εθελοντικά ουκρανικά τάγματα. Αυτό ήταν το 2014 όταν οι εθελοντές από διάφορες γωνιές του κράτους μας ενώθηκαν για να προστατέψουν την Ουκρανία. Τότε δεν είχαμε τόσο δυνατό στρατό όπως έχουμε σήμερα. Πράγματι ήταν εθελοντές. Πολεμούσαν απλοί άνθρωποι και οι ένοπλες δυνάμεις. Και πράγματι ποίκιλλαν οι αντιδράσεις σχετικά με τις δηλώσεις των εν λόγω εθελοντικών ταγμάτων. Διότι πολλές από αυτές ήταν αρκετά ριζοσπαστικές όσον αφορά τη Ρωσική Ομοσπονδία. Ήταν εθελοντές. Ήταν η προσωπική τους άποψη και τα προσωπικά τους βήματα. Υπάρχουν και οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, ας δούμε τη διαφορά».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top