Ουκρανία: Ο ρωσικός στρατός εισβάλλει στο Κίεβο

Δεκάδες νεκροί - 50 «Ρώσους κατακτητές» έχουν εξουδετερώσει οι Ουκρανοί

Δραματικές είναι οι ώρες στην Ουκρανία, όπου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η ρωσική επιδρομή. Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε πως η χώρα δέχεται ένα δεύτερο κύμα επίθεσης αυτή την ώρα. Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο Ουκρανούς συνοριοφύλακες, μετέδωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν βόρεια της περιοχής του Κιέβου.

Σφοδρές μάχες μαίνονται σε στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στο Κίεβο, ενώ σύμφωνα σύμβουλο του προέδρου Ζελένσκι στο στόχαστρο της ρωσικών δυναμένων είναι η έδρα της Κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, έρχονται αναφορές για δεκαοκτώ νεκρούς σε επίθεση κοντά στην Οδησσό της Ουκρανίας.

Ουκρανία: Συνετρίβη ουκρανικό μαχητικό 

Ένα μαχητικό αεροσκάφος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που φέρεται να είχε 14 επιβαίνοντες, συνετρίβη κοντά στο Κίεβο, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Στρατιωτικό αεροσκάφος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (στο οποίο επέβαιναν 14 άτομα) συνετρίβη μεταξύ των χωριών Zhukivtsi και Trypillia, στην περιοχή Obukhov και ακολούθησε πυρκαγιά, με αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ανθρώπων», ανέφερε στην εφαρμογή Telegram η Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης.

Ουκρανία: Στρατιωτικοί οι στόχοι στην πρώτη φάση της ρωσικής επίθεσης

Το πρωί, ο υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, τόνισε πως η Ουκρανία δέχεται μια ευρείας κλίμακας επίθεση από τη Ρωσία, προσθέτοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αντιστέκονται στην επίθεση. 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκρήξεις και βομβαρδισμοί- Νεκρό παιδί στο Χάρκοβο

«Όχι, δεν είναι μια ρωσική εισβολή μόνο στην ανατολική Ουκρανία, αλλά μια ευρείας κλίμακας επίθεση από πολλές κατευθύνσεις», έγραψε ο Κουλέμπα στο Twitter.

Λάμπρου Κίεβο

Ο Σπύρος Λάμπρου και η κάμερα του Star βρίσκεται στη Μαριούπολη

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, κατά το πρώτο κύμα επίθεσης, που εξαπολύθηκε, λίγη ώρα μετά την εντολή που έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, επλήγησαν διοικητικά κέντρα του στρατού και άλλα κτίρια σε διάφορες πόλεις της χώρας, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας.

Αγωνία για 120.000 Έλληνες στην Ουκρανία - Κρύβονται στα υπόγεια σπιτιών

Ουκρανία: Σε εξέλιξη το δεύτερο κύμα της επίθεσης

Το μεσημέρι, σύμφωνα με το Reuters, ακούστηκε ισχυρή έκρηξη στο Κίεβο. Όπως αναφέρει εμφανίστηκαν μαύροι καπνοί πάνω από το αρχηγείο της υπηρεσίας πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας στην ουκρανική πρωτεύουσα.

ουκρανία

Για δεύτερο κύμα επίθεσης που είναι σε εξέλιξη κάνει λόγο η Ουκρανία

Δύο πύραυλοι κρουζ έπληξαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή του Κιέβου, σύμφωνα με Ουκρανό ανώτερο αξιωματούχο που επικαλέστηκε πληροφορίες από το Γενικό Επιτελείο της χώρας.

Στο ανατολικό μέτωπο σφοδρές μάχες διεξάγονται κοντά στο Χάρκοβο. Βίντεο που αναρτήθηκαν στο twitter από το Κίεβο, έχουν καταγράψει στρατιωτικά ελικόπτερα πάνω από την πόλη. Μάλιστα οι χρήστες αναφέρουν πως πρόκειται για ρωσικά ελικόπτερα.

 

 

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών, η Ρωσία κατέλαβε το διεθνές αεροδρόμιο Antonov στο Χοστομέλ, σε απόσταση μόλις 15’ δυτικά του περιφερειακού του Κιέβου, μετά από επίθεση με ελικόπτερα Mi-8.

 

 

Η Μόσχα έχει εξαπολύσει μπαράζ παράλληλων επιθέσεων σε ουκρανικά εδάφη από τη μεθόριο με τη Ρωσία, από τη Λευκορωσία, από την προσαρτημένη Κριμαία αλλά και στα νότια έως την Οδησσό.

Ουκρανία: Πάνω από 40 νεκροί από τους βομβαρδισμούς

«Γνωρίζω ότι περισσότεροι από 40 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και πολλές δεκάδες τραυματιστεί και γίνεται λόγος για γύρω στους δέκα νεκρούς αμάχους σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο Ολέξιι Αρεστόβιτς, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

Ουκρανία πόλεμος: Πυρ ομαδόν κατά Πούτιν από τη Δύση

Όπως εξήγησε οι απώλειες αυτές προκλήθηκαν από αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς.

ουκρανία πόλεμος

Περισσότεροι από 40 είναι οι νεκροί στην Ουκρανία από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς

Νωρίτερα, η συνοριοφρουρά είχε ανακοινώσει ότι ρωσικά στρατιωτικά οχήματα, περιλαμβανομένων και τεθωρακισμένων παραβίασαν τα σύνορα στις επαρχίες Τσερνιχίβ (στον βορρά, τη μεθόριο με τη Λευκορωσία), το Σούμι (βορειοανατολικά), το Λουχάνσκ και το Χάρκοβο (ανατολικά) από το σημείο περάσματος μεταξύ της χερσονήσου της Κριμαίας και της ηπειρωτικής Ουκρανίας.

Oλική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία: Πληροφορίες για οχτώ νεκρούς

«Οι περισσότερες μονάδες των συνοριοφρουρών δέχθηκαν πυρά στις ίδιες επαρχίες», ανέφερε η ανακοίνωση.

Δημοσίευσε, επίσης, βίντεο στο οποίο φαίνονται ρωσικά στρατιωτικά οχήματα, που έχουν πάνω τους το γράμμα «Ζ», να περνούν από ένα σημείο ελέγχου μεταξύ της χερσονήσου της Κριμαίας και της ηπειρωτικής Ουκρανίας.

Ουκρανία

Το Κίεβο ανακοίνωσε πως έχει απαντήσει δυναμικά στη ρωσική επίθεση

«Οι ουκρανικές δυνάμεις δίνουν σκληρές μάχες. Ο στρατός υπέστη μεγάλες απώλειες, οι οποίες θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερες», δήλωσε ο Ζελένσκι σε νέο του διάγγελμα.

H Ουκρανία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε πέντε ρωσικά αεροσκάφη

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι έχει σκοτώσει σχεδόν 50 Ρώσους κατακτητές στην επαρχία Λουχάνσκ, έχει καταρρίψει συνολικά έξι ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη στην ίδια περιοχή κι έχει καταστρέψει τέσσερα ρωσικά τανκς σε δρόμο κοντά στο Χάρκοβο. 

ζημιές Ουκρανία

Μεγάλες ζημιές έχουν καταγραφεί σε αρκετές ουκρανικές πόλεις

«Στις 24 Φεβρουαρίου εξουδετερώθηκαν σχεδόν 50 Ρώσοι κατακτητές κοντά στην πόλη Στσάστια, στην ανατολική Ουκρανία», ανέφερε το γενικό επιτελείο στρατού σε ανακοίνωσή του.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα

Επίσης, όπως μεταδίδει το Sputnik, δύο ρωσικά εμπορικά πλοία έχουν δεχθεί πλήγμα από ουκρανικούς πυραύλους στην Αζοφική Θάλασσα.

Η Ουκρανία χρησιμοποιεί τον όρο «Ρώσοι κατακτητές» τόσο για τους Ρώσους στρατιώτες όσο και τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες στα ανατολικά.

Ουκρανία: Το τουρκικό ΥΠΕΞ καταδικάζει τη ρωσική εισβολή

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του καταδικάζει τη ρωσική επιχείρηση εναντίον της Ουκρανίας. 

Ουκρανία: Στα καταφύγια οι πολίτες - Κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν το Κίεβο

«Θεωρούμε απαράδεκτη τη στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της Ουκρανίας και την απορρίπτουμε», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση αυτή έχει ξεχωριστή αξία, καθώς λίγο νωρίτερα η Ουκρανία ζήτησε από την Τουρκία να κλείσει τα στενά του Βοσπόρου, ώστε να μην περάσουν από εκεί τα ρωσικά πλοία. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Θεωρούμε απαράδεκτη τη στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της Ουκρανίας και την απορρίπτουμε. 

Αυτή η επίθεση, πέρα από την κατάργηση των συμφωνιών του Μινσκ, συνιστά σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και αποτελεί σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της περιοχής μας και του κόσμου.

Η Τουρκία, η οποία πιστεύει ότι η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές, είναι κατά της ένοπλης αλλαγής των συνόρων. 

Καλούμε τη Ρωσική Ομοσπονδία το συντομότερο δυνατό, να σταματήσει αυτήν την άδικη και παράνομη πράξη.

Η υποστήριξή μας για την πολιτική ενότητα, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας θα συνεχιστεί».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top