Ντόναλντ Τραμπ: Απομάκρυνε από τη θέση του τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ

Ποιος αναλαμβάνει ως επικεφαλής του Πενταγώνου

Στις ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν ετοιμάζει το επιτελείο του και ο Ντόναλντ Τραμπ αρνείται να αποδεχθεί το αποτέλεσμα- ρεπορτάζ Δημήτρη Σουλτογιάννη από την Ουάσινγκτον στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star σαββατοκύριακου

Τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ, απέλυσε απόψε ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Επικεφαλής του Πενταγώνου και χρέη υπουργού αναλαμβάνει ο Κρίστοφερ Μίλερ, ο οποίος ήταν μέχρι σήμερα διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας (NCC).

Δεν παραδέχεται την ήττα του ο Τραμπ - Ζητά να εξεταστούν οι ψήφοι

«Ο Μαρκ Έσπερ απολύθηκε. Τον ευχαριστώ για τις υπηρεσίες του. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ο Κρίστοφερ Σ. Μίλερ, ο αξιοσέβαστος Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας (ο διορισμός του εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Γερουσία) θα είναι ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας, με άμεση ισχύ», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

 

Εκλογές ΗΠΑ: Η Μελάνια ζήτησε από τον Τραμπ να αποδεχτεί το αποτέλεσμα

Ο Έσπερ είχε αναλάβει υπουργός Άμυνας τον Ιούνιο του 2019. Φέρεται ότι τους τελευταίους μήνες σκόπευε να αποχωρήσει από τη θέση του. Φέρεται να διαφώνησε με τον  Τραμπ όταν ο πρόεδρος εξέταζε την πιθανότητα να αναπτύξει στρατό για να καταστείλει τις ταραχές που ξέσπασαν σε πολλές Πολιτείες, με αφορμή τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, τον περασμένο Μάιο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top