Μεγάλη Βρετανία: 739 θάνατοι από τον κορωνοϊό - Ξεπέρασε την Ισπανία

Μόλις μέσα σε 24 ώρες!

Κορωνοϊός

739 νέους θανάτους από τον κορωνοϊό κατέγραψε η Μεγάλη Βρετανία μέσα σε ένα 24ωρο, ένας αριθμός αυξημένος σε σχέση με την Πέμπτη.

Έτσι το σύνολο των νεκρών από τον Covid-19 ανέρχεται στους 27.510 στη χώρα, τη δεύτερη πλέον πληγείσα στην Ευρώπη μετά την Ιταλία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 26.000 οι νεκροί στη Βρετανία

Η κυβέρνηση πάντως εξέφρασε την ικανοποίησή της, καθώς πέρασε τον στόχο της να διεξαγάγει 100.000 διαγνωστικά τεστ την ημέρα στα τέλη Απριλίου.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα δώσει στη δημοσιότητα ένα συνολικό σχέδιο που θα καλύπτει την επανεκκίνηση της οικονομίας, την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία και την επιστροφή στην εργασία, λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη τα πέντε κριτήρια που έχει ήδη γνωστοποιήσει η κυβέρνηση και κυρίως τη διατήρηση του ρυθμού μετάδοσης του ιού στο χαμηλότερο επίπεδο. «Είναι σημαντικό να μην πέσουμε πάνω σε μία ακόμη καταστροφή», είπε και εξήγησε ότι οποιαδήποτε απόφαση δε θα πρέπει να οδηγεί στην αύξηση του δείκτη αναπαραγωγής του ιού πάνω από το όριο του 1, που θα σήμαινε γρήγορη εξάπλωση του.

Βρετανία: Ηλικιωμένη 106 ετών νίκησε τον κορωνοϊό και πήρε εξιτήριο!

Ανακοίνωσε ακόμη, με βάση τα νέα δεδομένα ότι ο αριθμός των νεκρών του τελευταίου 24ώρου έφτασε τους 26.711, στο σύνολο των χώρων υγείας και φροντίδας στη Βρετανία, κατά 647 περισσότεροι από χθες. Για τους αριθμούς των διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιήθηκαν χθες είπε ότι έφτασαν τα 81.611.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top