Κοροναϊός: Σε καραντίνα 43.000 εργάτες στην Ινδονησία

Πρώτο κρούσμα στη Σουηδία - Πρώτο παιδί που νοσεί στη Γερμανία

Κάτοικοι της Ινδονησίας με μάσκες
Δείτε στο βίντεο του Reuters τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο αεροδρόμιο του Μπαλί στην Ινδονησία.

Σε καραντίνα έχουν τεθεί περισσότεροι από 40.000 εργάτες σε κινεζικό, βιομηχανικό πάρκο στην Ινδονησία, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του κοροναϊού.

Κοροναϊός: Τα δύο πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε Ρωσία και Βρετανία

Στους συνολικά 43.000 εργάτες στις εγκαταστάσεις εξόρυξης νικελίου και στα εργοστάσιά της ανοξείδωτου χάλυβα στο νησί Σουλαουέσι, απαγορεύεται να εισέλθουν ή να εξέλθουν από το βιομηχανικό πάρκο χωρίς γραπτή άδεια.

Από τους περίπου 5.000 Κινέζους που εργάζονται εκεί εντοπίστηκαν και εξετάστηκαν όσοι κατάγονται από την Ουχάν, την κινεζική πόλη από την οποία ξεκίνησε ο κοροναϊός. 

Κοροναϊός: O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε παγκόσμιο συναγερμό

Προς το παρόν δεν έχει εντοπιστεί κανένα κρούσμα του ιού, όμως ο όμιλος έχει τοποθετήσει θερμικές κάμερες στις εισόδους των κτηρίων και έχει απαγορεύσει την είσοδο στο βιομηχανικό πάρκο σε όσους δεν έχουν εργασία.

Οι εγκαταστάσεις, που εκτείνονται σε περίπου 20.000 στρέμματα, ελέγχονται από την κινεζική εταιρεία Shanfhai Decetn Investment Group.

Κοροναϊός: Εγκλωβισμένοι σε κρουαζιερόπλοιο 6.000 επιβάτες στην Ιταλία

Πρώτο κρούσμα κοροναϊού σε παιδί στη Γερμανία

Το πρώτο παιδί που έχει μολυνθεί από τον κοροναϊό στη Γερμανία επιβεβαίωσαν οι βαυαρικές αρχές, με τον πατέρα του να έχει ήδη προσβληθεί από τον ιό.

Ιταλία: Επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα κρούσματα στη Ρώμη

Εκτός, όμως, από αυτούς τους δύο εξατάζονται και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, δηλαδή η μητέρα και τα άλλα δύο παιδιά, έχουν αντίστοιχα συμπτώματα, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους για να επιβεβαιωθεί αν φέρουν ή όχι τον ιό.

Συνολικά έχουν καταγραφεί έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Γερμανία και εκτός από το παιδί, όλοι οι υπόλοιποι είναι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Webasto».

Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα και στη Σουηδία

Η αρχή Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας επιβεβαίωσε ότι μια γυναίκα βγήκε θετική στον κοροναϊό και βρίσκεται σε καραντίνα σε νοσοκομείο στη νότια Σουηδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μία γυναίκα που επισκέφθηκε την περιοχή της Ουχάν και παρουσίασε βήχα, μετά την άφιξή της στη Σουηδία.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top