Γαλλία: Αστυνομικοί πυροβόλησαν άνδρα με μαχαίρι που φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ»

Ο 31χρονος δράστης είναι γνωστός στις Αρχές

Αστυνομικοί στη Βορειοανατολική Γαλλία, πυροβόλησαν και τραυμάτισαν σήμερα, έναν άνδρα, που κυκλοφορούσε κρατώντας μαχαίρι σε δρόμο της πόλης Μετς και τους φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ».

Μία πηγή της αστυνομίας είπε ότι ο άνδρας αυτός τραυματίστηκε, αλλά δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Οι αστυνομικοί δέχτηκαν «απειλή» όταν έφτασαν στο σημείο και χρειάστηκε να κάνουν χρήση των όπλων τους για να τον εξουδετερώσουν, πυροβολώντας τον στα πόδια.

Ο δράστης είναι 31 ετών και ήταν γνωστός στις αρχές επειδή είχε ριζοσπαστικοποιηθεί και αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, εξήγησε ο εισαγγελέας της Μετς, Κριστιάν Μερκουρί.

Η τοπική εισαγγελία συνεργάζεται για την υπόθεση αυτή με την αντιτρομοκρατική εισαγγελία του Παρισιού, πρόσθεσε, ενώ ο άνδρας νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Απεργία για το συνταξιοδοτικό στη Γαλλία: Ξεκινά κρίσιμη εβδομάδα

Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό στη Γαλλία, όπου άνδρας με ψυχολογικά προβλήματα κυκλοφορεί με μαχαίρι φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ».

Την Παρασκευή ένας 22 χρονος, ο Νατάν Κ., επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς, σκοτώνοντας έναν άνδρα και τραυματίζοντας δύο γυναίκες στο Βιλζουίφ, στα νότια του Παρισιού.

Διέπραξε την επίθεση με «ακραία βία» και «ακραία αποφασιστικότητα», χωρίς να σταματήσει να φωνάζει Αλλάχ Ακμπαρ», είπε η εισαγγελέας Λορ Μπεκιό, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον πυροβόλησαν, σκοτώνοντάς τον, αφού δεν υπάκουσε όταν του ζήτησαν κατ’ επανάληψη να πετάξει το μαχαίρι που κρατούσε.

Της Μαρίας Δεναξά, ανταποκρίτριας του Star στη Γαλλία 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top