Τρέμε Τραμπ! Ο Πούτιν έχει τον "ΠΑΤΕΡΑ των βομβών"- 4 φορές ισχυρότερος από τη βόμβα των ΗΠΑ

Το καλά κρυμμένο μυστικό της Ρωσίας

Μπορεί οι ΗΠΑ να έριξαν τη «μητέρα των βομβών» στο Αφγανιστάν, χθες, Μ. Πέμπτη, όπως σας ενημέρωσε ήδη το star.gr, η Ρωσία, όμως, κάνει την έκπληξη για ακόμα μια φορά, καθώς διαθέτει μια ακόμα πιο ισχυρή βόμβα, γνωστή ως «ο πατέρας των βομβών».

Η βόμβα αυτή, που ονομάζεται Θερμοβαρική Βόμβα Αυξημένης Ισχύος (Aviation Thermobaric Bomb of Increased Power), λέγεται ότι είναι πιο ισχυρή από την GBU 43B κατά 4 φορές.

Συγκεκριμένα, περιέχει 44 τόνους ΤΝΤ. Ο τρόπος έκρηξής της είναι ακριβώς ίδιος με της «μητέρας» που έχουν οι ΗΠΑ. Είναι ικανή να εξαφανίσει τα πάντα, μέσα στη ζώνη έκρηξης, ισοπεδώνοντας κτήρια με ανείπωτου μεγέθους ωστικά κύματα και δονήσεις.

Η πρώτη δοκιμή έγινε από τους Ρώσους το 2007, με τις θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν να είναι διπλάσιες από της GBU-43B.

Αν και ο αρχικός υπολογισμός των Αμερικάνων ήταν ότι η ζώνη έκρηξης της «μητέρας των βομβών» θα είχε ακτίνα 75 μέτρα, τελικά ο κρατήρας που άφησε ήταν 300 μέτρων. Η αντίστοιχη ζώνη έκρηξης της ρωσικής βόμβας υπολογίζεται ότι θα είναι διπλάσια, αν και σε μέγεθος είναι πολύ μικρότερη. Η θερμοκρασία που αναπτύσσεται κατά την έκρηξη είναι πολύ ισχυρότερη και, επιπλέον, περιέχει 4 φορές περισσότερα εκρηκτικά από την αμερικανική.
 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top