ΕΠΙΘΕΣΗ στο Αφγανιστάν με "τη μητέρα των βομβών" εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ- ΑΠΕΙΛΕΙ και την Κορέα ο Τραμπ!

Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται τέτοιος τύπος βόμβας σε μάχη- Πρώτη Ανάρτηση 13-04-2017 20:12

Οι ΗΠΑ πέταξαν μια μαζική βόμβα  GBU-43, γνωστή ως "η μητέρα των βομβών" στο ανατολικό Αφγανιστάν νωρίτερα σήμερα, Μ. Πέμπτη, στην επαρχία Νανγκαρχάρ.

Στόχος τους ήταν οι σπηλιές που χρησιμοποιούν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με τον στρατό των ΗΠΑ. 

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε νωρίτερα σήμερα, Μ. Πέμπτη, ότι "ήταν μια επιτυχημένη αποστολή" κι ότι δίνει την απόλυτη έγκρισή του στον αμερικανικό στρατό. Επιπλέον, όταν ρωτήθηκε αν η βόμβα αυτή στέλνει κάποιο μήνυμα στη Βόρεια Κορέα, απάντησε απλά: "Η Βόρεια Κορέα είναι πρόβλημα. Και το πρόβλημα θα τακτοποιηθεί". 

 

Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται τέτοιος τύπος βόμβας σε μάχη. Τη βόμβα έριξε ένα αεροσκάφος τύπου MC-130, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Πενταγώνου, Άνταμ Σταμπ. Η βόμβα αυτή, σύμφωνα με το Fox News, είχε περάσει από έλεγχο το 2003, δεν είχε χρησιμοποιηθεί, όμως, ποτέ.

«Την ρίξαμε από την πίσω πόρτα» δήλωσε στο Fox News αξιωματικός του στρατού των ΗΠΑ. Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες, σκοτώθηκε ένας Αμερικανός στρατιώτης, που πολεμούσε εναντίον του ISIS.
 

«Όσο οι απώλειες του ISIS αυξάνονται, οι μαχητές του χρησιμοποιούν υπόγεια και τούνελ για να αμυνθούν» δήλωσε ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, Στρατηγός Τζον Νίκολσον. «Αυτός είναι ο τρόπος να μειώσουμε τα εμπόδια και να διατηρήσουμε την κατάστασή μας κατά του ISIS».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ πήραν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρξουν παράπλευρες απώλειες και τραυματισμένοι πολίτες.

Στις 19:32, τοπική ώρα, σύμφωνα με το Sputnik, οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, βομβάρδισαν το κρυσφήγετο των τζιχαντιστών "στο πλαίσιο της μάχης τους κατά του ISIS". 

Δεν είναι ακόμα γνωστό το μέγεθος της καταστροφής που προκλήθηκε στην περιοχή. 

Οι εκτιμήσεις των αξιωματικών για τη δύναμη του Ισλαμικού Κράτους διαφέρουν: οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι οι μαχητές του είναι μόλις 700 ενώ οι αρχές του Αφγανιστάν τούς υπολογίζουν στους 1.500. 

"Ήταν το κατάλληλο όπλο για τον κατάλληλο σκοπό. Δεν πρόκειται για αντίποινα" σχολίασε στρατιωτικός των ΗΠΑ. 

 

O πρώην πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, αντέδρασε μέσω twitter, γράφοντας: «Καταδικάζω έντονα και με τα πιο σκληρά λόγια τη ρίψη του τελευταίου όπλου, της μεγαλύτερης μη πυρηνικής βόμβας στο Αφγανιστάν από τις ΗΠΑ. Αυτός δεν είναι πόλεμος κατά της τρομοκρατία; αλλά η πιο απάνθρωπη και βίαιη κατάχρηση της χώρας μας για τη δοκιμή νέων και επικίνδυνων όπλων. Εμείς οι Αφγανοί πρέπει να σταματήσουμε τις ΗΠΑ».

Φυσικά, η ανταπόκριση στο κάλεσμά του ήταν τεράστια!

 



 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top