ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Φόβοι για το ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ του Κιμ Γιονγκ Ουν

Iσορροπία τρόμου σε όλον τον πλανήτη

Σε τεντωμένο σχοινί ισορροπούν οι σχέσεις Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών, με τους δυο προέδρους να εκτοξεύουν φαρμακερά βέλη ο ένας στον άλλον. Αυτό, όμως, που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία στην παγκόσμια κοινότητα είναι το πυρηνικό οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας, αλλά και η δυνατότητα που έχει να ρίξει πυραύλους με αέριο σαρίν.

Είναι έτοιμος ο Κιμ Γιονγκ Ουν να πατήσει το κουμπί και να προκαλέσει πυρηνικό όλεθρο; Η παγκόσμια κοινότητα ανησυχεί. Ο πλανήτης κινδυνεύει, καθώς πιστεύεται πως ο Βορειοκορεάτης έχει στα χέρια του την τεχνολογία για να γεμίσει τους πυραύλους με αέριο σαρίν και να σκορπίσει το θάνατο. 

Ο Τραμπ στέλνει δυνάμεις στην κορεατική χερσόνησο προληπτικά.  Ποιος μπορεί να προβλέψει άλλωστε τι κρύβουν τα σχέδια του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού του και της διεθνούς κοινότητας, με φιέστες και...νέες υπερσύγχρονες πόλεις.

Περίπου 200 ξένοι δημοσιογράφοι, προσκεκλημένοι στη Βόρεια Κορέα, προσπαθούν να καταλάβουν αν κλήθηκαν στην Πιονγκγιάνγκ για τα εγκαίνια της νέας πόλης με τους ουρανοξύστες ή για να γίνουν μάρτυρες μιας νέας πυρηνικής δοκιμής. Άλλωστε, πριν από τη μεγάλη γιορτή, ο ηγέτης της χώρας παρακολούθησε στρατιωτικές ασκήσεις των ειδικών δυνάμεων.

Η Βόρεια Κορέα είναι μια από τις εννέα χώρες που διαθέτουν πυρηνικό οπλοστάσιο, ανάμεσά τους οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, η Κίνα, η Γαλλία και η Βρετανία. Αυτή τη στιγμή, οι καταγραφές των δορυφόρων δείχνουν έντονη δραστηριότητα στα βόρεια, εκεί όπου η Πιονγκγιάνγκ κάνει τις δοκιμές.

Απολαμβάνοντας ένα κομμάτι σοκολατένιου κέικ, μαζί με τον κινέζο ομόλογό του, ο Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε ότι οι εντολές του για επίθεση στο καθεστώς Άσαντ εκτελέστηκαν. Όμως, απ’ ότι φαίνεται, ο Αμερικανός πρόεδρος ξέχασε τον στόχο.

Ενώ ο Τραμπ ακόμα αναρωτιέται πού έστειλε τους Τομαχόκ, ο πλανήτης βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί. Το ψυχροπολεμικό κλίμα ανάμεσα στις δυο υπερδυνάμεις, με αφορμή τη Συρία και τον Άσαντ, εντείνεται. Τραμπ κατά Πούτιν και αντίστροφα.

Η Μόσχα, πάντως, άσκησε για πολλοστή φορά βέτο ενάντια στο σχέδιο απόφασης του συμβουλίου ασφαλείας, για διεξαγωγή έρευνας για επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία. Ο Τραμπ φαίνεται πως αλλάζει δραστικά πολιτική στάση απέναντι σε Ρωσία, Κίνα και ΝΑΤΟ, γεγονός που αποδίδεται στην αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών επιρροής εντός της κυβέρνησης και του Λευκού Οίκου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top