ΑΥΤΗ είναι η «μητέρα όλων των βομβών»: Προκαλεί ασφυξία στους εχθρούς και εκρήγνυνται οι πνεύμονες τους

Τα αυτιά αιμορραγούν και τα εσωτερικά όργανα συνθλίβονται απ’ το ωστικό κύμα- Πρώτη Ανάρτηση 14-04-2017 11:49

Σκόρπισε τον θάνατο η «μητέρα όλων των βομβών» που έριξαν οι ΗΠΑ στους Τζιχαντιστές, με αποτέλεσμα ο ISIS να δεχτεί ισχυρό πλήγμα.

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, η βόμβα BGU-43 που είναι η ισχυρότερη μη πυρηνική βόμβα, σκότωσε 36 μαχητές του Ισλαμικού κράτους, με τον Ντόναλντ Τραμπ να δηλώνει πως «πρόκειται για μια νέα επιτυχία», και «περήφανος» για τους στρατιωτικούς».

Ποιο είναι όμως αυτό το υπερόπλο των Αμερικανών;

Η GBU-43/B Massive Ordnance Air Blast, η οποία ζυγίζει περίπου 10 τόνους (9.525 κιλά), χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε πεδίο μάχης. 

Δοκιμάστηκε πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2003 στη Φλόριντα και ξανά τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. Η συγκεκριμένη βόμβα έχει ισχύ όσο 23 πύραυλοι Τόμαχοκ και για το λόγο αυτό αποκαλείται «η μητέρα όλων των βομβών».

Η GBU-43/B Massive Ordnance Air Blast, απελευθερώνει μια καταστροφική πύρινη μπάλα που αποτεφρώνει τα πάντα σε απόσταση 10 μέτρων κατά την πρώτη της έκρηξη.

Στα χιλιοστά του δευτερολέπτου που ακολουθούν την έκρηξη αυτή απορροφά όλο το οξυγόνο από τα τούνελ για εκατοντάδες μέτρα στη γύρω περιοχή, ουσιαστικά οδηγώντας στο θάνατο διά ασφυξίας τους εχθρούς, καθώς εκρήγνυνται οι πνεύμονές τους.

Μετά ακολουθεί ένα δραστικό ωστικό κύμα που απλώνεται με την ταχύτητα του ήχου για έως και ένα χιλιόμετρο απόσταση προκαλώντας συντριπτικά κατάγματα σ’ όσους βρεθούν στην ακτίνα του και ουσιαστικά συντρίβοντάς τους έως θανάτου την ώρα που ισοπεδώνει κτίρια και δέντρα.

Τα αυτιά αιμορραγούν και τα εσωτερικά όργανα συνθλίβονται απ’ το ωστικό κύμα της έκρηξης. Όποιος βρεθεί μέσα στις σήραγγες καταπλακώνεται, καθώς καταρρέουν τα τούνελ από την ανατίναξη της βάρους 9,5 τόνων βόμβας

Όποιος καταφέρει μετά από όλα αυτά να επιζήσει, είναι σε κατάσταση σοκ απ’ τη δύναμη της έκρηξης – οι ψυχολογικές ουλές θα μείνουν για πάντα.



Σύμφωνα με την US Air Force, το τελευταίο τεστ της βόμβας GBU-43 το 2003 είχε προκαλέσει ένα σύννεφο σκόνης και καπνού ορατά από 32 χιλιόμετρα.

Να αναφέρουμε τέλος, πως στόχος της βόμβας ήταν σήραγγες και σπήλαια που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή Ατσίν της επαρχίας Νανγκαρχάρ.

Η ακτίνα της έκρηξης πιστεύεται πως έφτασε τα 300 μέτρα, με το όπλο να περιγράφεται ως «η μητέρα όλων των βομβών»

Ο κρατήρας που άφησε η βόμβα κατά την έκρηξή της δύο μέτρα πάνω απ’ το έδαφος πιστεύεται ότι έχει διάμετρο 100 μέτρων. Όποιος βρέθηκε στο σημείο εκείνο εξαερώθηκε.

Η ενέργεια που απελευθέρωσαν τα εκρηκτικά πρέπει να προκάλεσε ένα βαρομετρικό σοκ, γνωστό ως «υπερπίεση», που εξακτινώνεται με την ταχύτητα του ήχου απ’ το σημείο της έκρηξης.



Μπορεί οι ΗΠΑ να έριξαν τη «μητέρα των βομβών» στο Αφγανιστάν, χθες, Μ. Πέμπτη, η Ρωσία, όμως, κάνει την έκπληξη για ακόμα μια φορά, καθώς διαθέτει μια ακόμα πιο ισχυρή βόμβα, γνωστή ως «ο πατέρας των βομβών».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top