Κορωνοϊός: Καμπανάκι Τσιόδρα για την αύξηση κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη

Δύο ακόμα νεκροί στη χώρα

Μεγάλη είναι η ανησυχία των επιστημόνων για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Θεσσαλονίκη στο μέτωπο της πανδημίας. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού, κάτι που έκανε τον Σωτήρη Τσιόδρα να χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου στην καθιερωμένη πρωινή σύσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργό. 

Ο κ. Τσιόδρας παρουσίασε τα στοιχεία με τους αριθμούς των κρουσμάτων και νοσηλευομένων και τα στατιστικά για την εικόνα μετάδοσης του ιού σε κάθε περιοχή. 

Σωτήρης Τσιόδρας

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας

Βάσει αυτών, εκτός από τις περιοχές που βρίσκονται ήδη στη ζώνη αυξημένης επιτήρησης, παρατηρήθηκε ότι υπάρχουν αυξητικές τάσεις και στη Θεσσαλονίκη. 

Το απόγευμα θα γίνει νέα, έκτακτη τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Α. Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα. 

Παγώνη: «Θα κοκκινίσουν κι άλλες περιοχές»

Για μια πολύ δύσκολη κατάσταση έκανε λόγο και η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών και Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, καλώντας όλους να εφαρμόζουν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και να σταματήσουν τα παιχνίδια. 

«Βρισκόμαστε σε μια φάση πολύ δύσκολη και όποιος δεν το έχει πιστέψει ακόμη, έστω μια μειοψηφία ανθρώπων, ας περάσει από μια εντατική ή από ένα νοσοκομείο να δει τι γίνεται», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Νεάπολη: Πάνω από 26 τα κρούσματα σε μαθητές

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι δεν πρέπει να προκαλούμε την τύχη μας και εξέφρασε τη βεβαιότητα, πως τα πράγματα θα δυσκολέψουν και πολλές ακόμα περιοχές θα ακολουθήσουν το «μοντέλο» της Κοζάνης. 

«Αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί και εισέλθουμε με αυτά τα επιδημιολογικά δεδομένα στον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα», είπε. 

Κορωνοϊός: Επεισόδια στην Πάτρα μεταξύ θαμώνων και αστυνομίας

Επανέλαβε πως η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους είναι πλέον επιβεβλημένη και ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως τώρα είναι αρκετά, αρκεί να τα εφαρμόζουμε με προσοχή. 

Κορωνοϊός: 438 νέα κρούσματα - Πόσα εντοπίστηκαν στην Αττική

Σχολιάζοντας, τέλος, το κάλεσμα του Μητροπολίτη Κοζάνης προς τους πιστούς να κοινωνήσουν από την ίδια λαβίδα, η κ. Παγώνη τόνισε ότι πρόκειται για παράδειγμα προς αποφυγή και συνέστησε, σε όσους επιθυμούν να κοινωνήσουν, να το κάνουν, χρησιμοποιώντας αποστειρωμένο, πλαστικό κουταλάκι από το σπίτι τους. 

Κορωνοϊός: Δύο ακόμα νεκροί στη χώρα

Δύο ακόμα άνθρωποι κατέληξαν τη Δευτέρα από κορωνοϊό στη χώρα μας, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 514.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 87χρονο, ο οποίος νοσηλευόταν στο «Ασκληπιείο της Βούλας» κι έναν 79χρονος, που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Και οι δύο ηλικιωμένοι έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα. 
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top