Η συναρπαστική «τελευταία αποστολή» ενός μαχητή!

Ο βετεράνος αεροπόρος περιγράφει τις ιστορικές στιγμές που έζησε

Η συγκίνηση περίσσευε χθες βράδυ στο Πολεμικό Μουσείο, στην παρουσίαση του βιβλίου "Η τελευταία αποστολή", του αντιπτεράρχου Κωνσταντίνου Χατζηλάκου.

Ο βετεράνος αεροπόρος με την καρδιά εφήβου περιγράφει ιστορικές στιγμές από τη δράση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δε θέλει να τον αποκαλούν ήρωα, αλλά μαχητή. Αυτός ο 98χρονος… έφηβος αεροπόρος, συγκίνησε τους πάντες στην παρουσίαση του συναρπαστικού βιβλίου του «Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ», που περιέχει πολύτιμες μνήμες από την πλούσια αεροπορική δράση του κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Η λέξη Αεροπορία σημαίνει σταλαγματιές αίμα, σημαίνει θυσία, θάρρος, αποτέλεσμα. Αυταπάρνηση, αφοσίωση, καθήκον», είπε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Χατζηλάκος, αντιπτέραρχος ε.α-Βετεράνος Β’ Π.Π.

«Αποδείξατε για μια ακόμα φορά ότι οι λίγοι, με καρδιά, πίστη και όραμα, γράφουν ιστορία…», τόνισε ο αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

«Ο αναγνώστης μπορεί να αντιληφθεί τα δύσκολα χρόνια της εποχής, τις αγωνίες των πιλότων, τις συγκινήσεις τους και τους μεγάλους κινδύνους. Να καταλάβει τι σημαίνει να γυρνάει κάποιος στη σκηνή του από μια πολεμική αποστολή και να βλέπει το άλλο κρεβάτι άδειο, επειδή ο φίλος του και συμμαθητής του δεν υπάρχει πια», είπε ο κύριος Πάνος Κυριακόπουλος, Πρόεδρος ΣΤΑΡ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ Α.Ε.

Καταπληκτική είναι μια σκηνή του βιβλίου, όπου ο νεαρός τότε αεροπόρος Χατζηλάκος, πετάει χαμηλά με το SPITFIRE του πάνω από την οδό Καλλίδρομου για να… χαιρετήσει τη σύζυγό του.

Το συγκινητικό βιβλίο του αντιπτεράρχου Χατζηλάκου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΜΙΛΗΤΟΣ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top