Για έβδομη μέρα στη φυλακή της Αδριανούπολης οι ’Ελληνες στρατιωτικοί - Επικοινωνία με την οικογένεια μια φορά το μήνα

Στο πλευρό των στρατιωτών με εμπάργκο κατά της Τουρκίας η Βόρεια Ελλάδα

Για έβδομη μέρα βρίσκονται στην φυλακή της Αδριανούπολης οι δύο έλληνες στρατιωτικοί και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε θα τελειώσει το βασανιστήριό τους. Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι φωνές συμπαράστασης σε ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα  με εμπάργκο  κατά της Τουρκίας.

Το Star επικοινώνησε με τον πατέρα του Ανθυπολοχαγού Μητρετώδη.

«Είμαστε στην αναμονή του πορίσματος του εισαγγελέα».

- Τα παιδιά πως τα είδατε;

«Καλά ήταν, καλά…»

-Το φρόνημά τους, η ψυχολογία τους;

«Καλά ήταν γενικά καλά…. Για μας θα δούμε…. προς το παρόν αντέχουμε.. προς το παρόν».

Επικοινωνία με την οικογένεια μια φορά το μήνα

 

Αν και οι συνθήκες κράτησης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών είναι  ικανοποιητικές, οι αυστηροί περιορισμοί όπως η τηλεφωνική επικοινωνία με τις οικογένειες τους, δημιουργεί φόβο για το πώς  κυλούν τα 24ωρα  για τους δυο Αξιωματικούς στο μικρό κελί των 20 τετραγωνικών.

«Πληροφορηθήκαμε ότι το κελί δεν είναι και τόσο χάλια ότι έχει μέσα τις απαραίτητες ανέσεις δηλαδή τουαλέτα μπάνιο και ζεστό νερό ακόμα, ότι έχουν ένα μπαλκονάκι που μπορούν να βγαίνουν έξω λίγο να ξεσκάνε.  Αν μπορούν να συνεννοηθούν με το προσωπικό εκεί  της φυλακής εγώ έχω την εντύπωση ότι δεν μπορούν. Ενημέρωσε ο διευθυντής των φυλακών  για το πρόγραμμά τους για το πότε  τρώνε πότε κάνουν άλλες δραστηριότητες. Μια φορά το μήνα θα μπορούν να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία», λέει ο Νίκος Κουκλατζής, θείος του Έλληνα λοχία που κρατείται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Στο πλευρό των στρατιωτών με εμπάργκο κατά της Τουρκίας

 

Το κλίμα συμπαράστασης στους δυο έλληνες φυλακισμένους στρατιωτικούς μεταδίδεται αστραπιαία σε ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης τουριστικών πρακτόρων Μακεδονίας Θράκης  κάθε χρόνιο πάνω από 25.000  ταξίδευαν προς την Τουρκία με προορισμό την Κωνσταντινούπολη  σε οργανωμένα πακέτα αφήνοντας τζίρο 2,5 εκατομμύρια σε ξενοδοχεία. Το πλήγμα για την γείτονα θα είναι μεγάλο.

Συγκλονίζει το μήνυμα μαθητών στους Έλληνες στρατιωτικούς

Μαθητές  της πρώτης δημοτικού   από τον  Εύοσμο  στέλνουν  μέσα από τις αθώες παιδικές ψυχές το δικό τους μήνυμα συμπαράσταση στους δυο στρατιωτικούς.

«Μην φοβάστε παλληκάρια, οι Έλληνες δεν φοβήθηκαν ποτέ τους Τούρκους».

«Αγαπημένοι μας στρατιωτικοί  ξέρουμε πως είναι μέσα στην φυλακή, για αυτό σας στέλνουμε αυτό το μήνυμα για να προσπαθήσετε να αντέξετε εκεί μέσα!»

Χρυσαυγίτες έκαψαν τουρκικές σημαίες

 

Δύο τουρκικές σημαίες παραδίδονται στις φλόγες σε πορεία των Χρυσαυγιτών στο κέντρο της Αθήνας, προκαλώντας την αντίδραση του τούρκου Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Η σημαία για μια χώρα σημαίνει τιμή, σημαίνει υπερηφάνεια. Όταν γίνεται προσβολή σε μια σημαία μιας χώρας, όταν την καίνε, αυτό σημαίνει προσβάλλεται και η ίδια η χώρα. Κι επομένως, αυτό δεν μπορεί να γίνει επ' ουδενί αποδεκτό. Η σημαία μας με το μισοφέγγαρο το περήφανο σύμβολό μας. Στο όνομα αυτής της σημαίας μας δίνουμε τη ζωή μας. Για αυτήν πολεμάμε με όλες μας τις δυνάμεις. Εμείς δεν τους απευθυνόμαστε καν σε όσους προβαίνουν σε τέτοιες απρέπειες», είπε ο Γκιλντιρίμ.

Τα τελευταία γεγονότα είχαν σαν αποτέλεσμα να παγώσει και η επικοινωνία του  αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Βαγγέλη Αποστολάκη με τον αρχηγό των τουρκικών ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Ακάρ.

Οι Τούρκοι απειλούν και τον 6ο στόλο των Αλεικανών

 

Ξαναχτύπησε ο γνωστός  για τις εμπρηστικές δηλώσεις σύμβουλος του Σουλτάνου  Γιγίτ Μπουλούτ. Αυτή τη φορά τα βάζει με τον 6ο  στόλο που καταπλέει προς την Μεσόγειο:

«Όχι ο 6ος στόλος, ο 66ος στόλος να έρθει, εμάς τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει. Ας βγει, ας κοπιάσει, εμάς ούτε ο 6ος, ούτε ο 66ος στόλος, τίποτα δεν μπορεί να μας γονατίσει. Αυτό να μην το ξεχνάει κανείς. Αυτός ο λαός όταν ορθώνει το ανάστημά του, και το έχει κάνει ήδη, όταν λοιπόν το κάνει, καμία δύναμη, ούτε και παγκόσμια δεν μπορεί να τον λυγίσει. Και το λέω ως κομμάτι του τουρκικού λαού και ως κομμάτι του ισλαμικού έθνους».

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα  εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top