Αποκλειστικό Star: Μαρτυρία για τη μάνα του μωρού που βρέθηκε μόνο σε φλεγόμενο διαμέρισμα: «Αγαπούσε τα παιδιά της αλλά περνούσε δύσκολα»

Σοβαρή αλλά σταθερή η κατάσταση του μωρού

Το κοριτσάκι που βρέθηκε μόνο στο φλεγόμενο διαμέρισμα της πλατείας Αττικής βρίσκεται για 4η ημέρα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε κατάσταση σοβαρή αλλά σταθερή. Ο άνθρωπος που συνέδεε το ρεύμα της οικογένειας κάθε φορά που ο λογαριασμός έμενε απλήρωτος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον Γιάννη Σωτηρόπουλο για μια γυναίκα που αγαπάει τα παιδιά της και κάνει ό, τι μπορεί.

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν οι γιατροί  στο Παίδων Αγία Σοφία για την πορεία της υγείας του μωρού, που βρέθηκε μόνο τους στο διαμέρισμα της Πλατείας Αττικής. Το κοριτσάκι νοσηλεύεται για 4η μέρα διασωληνωμένο στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με μηχανική υποστήριξη στην αναπνοή. Η κατάσταση είναι σοβαρή αλλά σταθερή.

 «Η κοπέλα ζούσε μέσα στην ανέχεια στην φτώχια, σε τρισάθλιες συνθήκες. Πήραμε τηλέφωνα σε κοινωνικές υπηρεσίες, η απάντηση ήταν ότι είμαστε πλήρης. Οι προθέσεις της ήταν καλές. Είναι μια κοπέλα δυστυχισμένη. Με την κρίση τα προβλήματα μεγαλώνουν», λέει ο κύριος Γιάννης.

Τα αγαπούσε τα παιδιά της;

«Πάρα πολύ. Πάρα πολύ»

Η μητέρα βλέπει το μωρό στο μεσημεριανό επισκεπτήριο. Κατεβάζει κι άλλο το σκούφο που φορά, καλύπτει το πρόσωπό της.

Δεν απαντά σε ερωτήσεις. Πώς το διαμέρισμα στην πλατεία Αττικής πήρε φωτιά; Πού ήταν την ώρα της πυρκαγιάς; Προσπάθησε να σώσει το λίγων μηνών κοριτσάκι της ή το εγκατέλειψε;

Σοκάρουν οι εικόνες από το εσωτερικό του σπιτιού

 

Ήταν λίγο μετά τις 2.00 τα ξημερώματα όταν οι  πυροσβέστες, εντόπισαν το  κοριτσάκι μέσα σε πυκνούς καπνούς. Ανέπνεε μετά βίας, ενώ στο κορμάκι του υπήρχαν εγκαύματα.

Σοκάρουν και θλίβουν οι εικόνες από το εσωτερικό του σπιτιού. Ένα στρώμα στο πάτωμα, έπιπλα πουθενά.

Ο κύριος Γιάννης αποφάσισε να μιλήσει στην κάμερα του Star  για να υπερασπιστεί την 35χρονη γυναίκα για να πάψει ο κόσμος να μιλάει για μία μητέρα που παραμελούσε τα παιδιά της. Την γνώρισε πριν από χρόνια στην πλατεία Βάθης  και τότε, όπως και τώρα, τα προβλήματα με τους γείτονες ήταν πολλά.

«Της είχε καεί η σόμπα, αυτή κατέβηκε να πάρει μία καινούρια.. Τα παιδιά έκλαιγαν.. και οι περίοικοι έφεραν την αστυνομία και τις κοινωνικές υπηρεσίες.. της είπαν να δημιουργήσει ανθρώπινες συνθήκες. Έκτοτε οι κοινωνικές υπηρεσίες αγνοούνται», αποκαλύπτει.

Πράγματι,  οι κοινωνικές υπηρεσίες αγνοούνται αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star στον Δήμο Αθηναίων έχουν καταγραφεί περισσότερες από 60 εισαγγελικές εντολές το τελευταίο διάστημα και οι κοινωνικοί λειτουργοί είναι μόνο δύο

Αναπάντητα ερωτήματα

 

Οι γείτονες μιλούν για μια γυναίκα που τα βράδια άφηνε τα παιδιά της μόνα.

«Το μωρό ήταν εντελώς μόνο του  με ανοιχτή πόρτα.  Ανοιχτή η πόρτα τελείως, να βγαίνει ο καπνός έξω και το μωρό μόνο του, εντελώς».

Η 35χρονη έχει 4 παιδιά. 17 χρόνων, 4, 3 και 14 μηνών.

Στη γιαγιά η επιμέλεια της 17χρονης κόρης

 

Το Νοέμβριο του 2016 το 16χρονο τότε κορίτσι είχε εμφανιστεί μόνο του στο αστυνομικό τμήμα, όπου κατήγγειλε τη μητέρα του για κακοποίηση και παραμέληση. Ο εισαγγελέας ανηλίκων απομάκρυνε το κορίτσι από την μητέρα κι έδωσε την επιμέλεια στη γιαγιά. Δεν της αφαίρεσε όμως την επιμέλεια για τα υπόλοιπα παιδιά.

«Πρέπει όλοι να παλέψουμε για ένα πιο δίκιο κράτος. Το να πάρουμε τώρα μια γυναίκα, να την ξεσκίσουμε, να την κλείσουμε σε μια φυλακή και τα παιδιά σε ένα ίδρυμα για κάποια παιδιά είναι καλύτερα όταν οι γονείς είναι ανάξιοι. Αλλά στην περίπτωση αυτής της κοπέλα θέλει μια στήριξη να βρει μια δουλίτσα να μεγαλώσει τα παιδιά της», λέει ο κύριος Γιάννης.

Η μητέρα συνελήφθη από την αστυνομία και  αφέθηκε ελεύθερη ως την ολοκλήρωση της προανάκρισης.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων  του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top