Στο… στόχαστρο του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης η γιόγκα! «Κάντε νηστεία», λέει

Η αντιπρότασή του για τους λάτρεις του εναλλακτικού αυτού είδους γυμναστικής

Στο… στόχαστρο του Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολη η γιόγκα!

Με την γιόγκα τα έβαλε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμος, ο οποίος με ένα μακροσκελές κείμενό του, καλεί τους λάτρεις της να την απαρνηθούν, μιας και είναι συνυφασμένη με τον Ινδουισμό και να στραφούν σε… χριστιανικές μεθόδους άσκησης.

Ποιες είναι αυτές; Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη είναι η νηστεία, η αγρυπνία, η προσευχή, η μη κατάκριση, η ειλικρινής μετάνοια, η εξομολόγηση, η ταπείνωση και η συγχώρεση.

«Η Γιόγκα αποτελεί μια πανάρχαια πνευματική άσκηση αναζήτησης ενός μεταφυσικού, που συναντάται στην Ινδουιστική Θρησκεία. Υπό τις συνθήκες αυτές πρέπει να αναρωτηθούμε, εάν πραγματικά ένας χριστιανός μπορεί να συμμετάσχει ή να ασκείται με το σύστημα της γιόγκα», επισημαίνει ο Μητροπολίτης, αφού αναλύει τα βασικά σημεία του Ινδουισμού.

Συνεχίζει μάλιστα αναλύοντας την πρόταση της Ορθοδοξίας για πνευματική καθαρότητα.

«Και επειδή γίνεται λόγος για την "άσκηση" και αυτή η "άσκηση" είναι το προϊόν που η Γιόγκα μάς "σερβίρει", είναι καλό να θυμηθούμε τη δική μας διδασκαλία της ασκήσεως, η οποία προτείνεται στην περίοδο που διανύουμε, της Μεγάλης Τεσσαρακοστής», αναφέρει και συνεχίζει:

«Η άσκηση νομοθετείται από τον ίδιο τον Κύριό μας. Είναι το μέσον για να φθάσει ο άνθρωπος στο σκοπό της χριστιανικής ζωής, που είναι η απαλλαγή από τα πάθη και η ένωση με το Θεό, η κατά χάριν θέωσή του. Μορφές ασκήσεως είναι η νηστεία, η αγρυ­πνία, η προσευχή, η μη κατάκριση, η ειλικρινής μετάνοια και η εξομολόγηση, η ταπείνωση, η συγχώρεση». 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top