Τζορτζ Παπαδόπουλος:Ο Ελληνοαμερικανός σύμβουλος του Τραμπ κι η μυστική του επίσκεψη στην Αθήνα

Όλο το παρασκήνιο της παραμονής του στη χώρα μας

Τζορτζ Παπαδόπουλος:Ο Ελληνοαμερικανός σύμβουλος του Τραμπ κι η μυστική του επίσκεψη στην Αθήνα

​Την περασμένη άνοιξη ένας νεαρός Ελληνοαμερικανός έφτασε στο υπουργείο Εξωτερικών σχεδόν με απόλυτη μυστικότητα και σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος» συνομίλησε με τον Γενικό Γραμματέα Δ. Παρασκευόπουλο, τον πολιτικό διευθυντή Πέτρο Μαυροειδή και τους επικεφαλής τριών κομβικών διευθύνσεων, της Α3 που ασχολείται με τις βαλκανικές υποθέσεις, της Α4 που παρακολουθεί τα ελληνοτουρκικά και της Α7 που χειρίζεται τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, μετέβη στο υπουργείο Άμυνας, όπου είχε συνάντηση ακόμα και με τον υπουργό, Π. Καμμένο.

Πρόκειται για τον Τζορτζ Παπαδόπουλο, έναν από τους συμβούλους του νεοεκλεγέντος Αμερικανού προέδρου, Ντ. Τραμπ, το όνομα του οποίου τις τελευταίες μέρες έχει έρθει στο προσκήνιο, κυρίως μετά από την αναφορά που έκανε σε αυτό ο κ. Καμμένος.

Μάλιστα σε παλαιότερη εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, για τον Τζορτζ Παπαδόπουλος είχε μιλήσει και ο πρόεδρος του American Hellenic Institute, Νικ Λαριγκάκης, ο οποίος μίλησε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για τον άλλοτε υπότροφο του AHI.

image.jpg

(Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος)

Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος είχε έρθει και πάλι στη χώρα μας την περίοδο που εργαζόταν για την αμερικανική δεξαμενή σκέψης Hudson Institute που είχε ξεκινήσει ένα project για την Ανατολική Μεσόγειο και την τριμερή συνεργασία Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας επί τη βάσει της ανακάλυψης και μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Σε εκείνη την επίσκεψη, αναφέρει το δημοσίευμα, ο Τζορτζ Παπαδόπουλος συνόδευε τον Σεθ Κρόπσεϊ, πρώην αξιωματικό του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού που στο παρελθόν είχε εργαστεί στις κυβερνήσεις Ρίγκαν και Μπους, ενώ είχε διατελέσει βοηθός του πρώην υπουργού Άμυνας, Κάσπαρ Γουάινμπέργκερ.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου project μάλιστα δημοσιεύτηκε μια μελέτη 52 σελίδων το βασικό συμπέρασμα της οποίας ήταν ότι το τρίγωνο Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας έχει μεγάλα περιθώρια συνεργασίας και ότι η Τουρκία δεν είναι αξιόπιστος συνομιλητής, άρα ούτε και η ασφαλέστερη οδός για την εξαγωγή φυσικού αερίου της περιοχής προς την Ευρώπη.

Όλα αυτά βέβαια δεν έχουν καμία πρακτική εφαρμογή και αντίθετα μετά την εκλογή Τραμπ το επιτελείο του διάκειται θετικά προς την Άγκυρα.

Όσο για την άποψη που έχουν τα αμερικανικά ΜΜΕ για τον Τζορζ Παπαδόπουλος; Είναι μάλλον υποτιμητική, ενώ θεωρείται ως ένας από τους πέντε συμβούλους του Ντόναλντ Τραμπ για θέματα εξωτερικής πολιτικής μαζί με τους Τζόζεφ Σμιτς, Ουαλίντ Φάρες, Τζ. Κιθ Κέλογκ και Κάρτερ Πέιτζ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top