ΡΕΠΟΡΤΑΖ STAR για τις τηλεοπτικές άδειες-Πώς θα ελεγχθούν τα χρήματα των υπερθεματιστών;

Τα βοσκοτόποια της Ιθάκης προορίζονταν για… βοσκοτόπι resort

​Σε ένα θολό τοπίο παραμένει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες ακόμα και στο παρά ένα. Το ερώτημα είναι ποιες είναι οι δικλείδες ασφαλείας για την προέλευση των χρημάτων που θα εμφανίσουν οι υπερθεματιστές, αν τα εμφανίσουν όλοι, και πως θα ελεγχθούν.

Ο Ιωάννης Καλογρίτσας έχει ενημερώσει την Γενική Γραμματεία ότι η περιουσιακή κατάσταση της ΕΠΕ που διεκδικεί άδεια αποτελείται από:

9.000.000 ευρώ χωρίς όμως την εμφάνιση κάποιου τραπεζικού εξτρέ , τις μετοχές της εταιρίας ΑΓΥΙΑ ΑΕ αμφίβολής αξίας και φυσικά τα δανεικά βοσκοτόπια 4.000 στρεμμάτων ιδιοκτησίας Καραμπάτσου , από τα οποία είναι υποθηκευμένα τα 1024. Από αυτά τα περιουσιακά στοιχεία πως θα προκύψουν τα 52 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για να αποκτήσει την τηλεοπτική άδεια;

Όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο του STAR την Παρασκευή και ο Λάμπρος Δεμερτζής, τα βοσκοτόπια Καραμπάτσου δεν έχουν σχέση με τα παραθαλάσσια οικόπεδα που προορίζονταν για ένα μεγάλο resort στην Ιθάκη. Οι παραθαλάσσιες εκτάσεις ανήκουν στην εταιρεία Illiad αυστραλιανών συμφερόντων και βρίσκονται πίσω από το χωριό Βαθύ στην Ιθάκη.

Όλα αυτά την ώρα που η κυβέρνηση, γυρνώντας την πλάτη και πάλι σε μια ανεξάρτητη αρχή, αυτή κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, αναθέτει αυτό το δυσανάλογο βάρος σε 3 δημοσίους υπαλλήλους που είναι άσχετοι με το γνωστικό ζητούμενο των ελέγχων και δεν έχουν σχετική εμπειρία.

«Έρχεται η επιτροπή και τους ρωτάει που τα βρήκατε αυτά τα λεφτά και αν έχετε αυτά τα λεφτά, αν έχετε μάλιστα και εξουσία διάθεσης , εάν έχετε τα περιουσιακά στοιχεία, εάν έχετε οδηγηθεί σε πώληση περιουσιακών στοιχείων, αν έχετε ακίνητα, μετοχές, ομόλογα , επαναπατρισμένα κεφάλαια», δήλωσε στο Κόκκινο 105,5 ο Λευτέρης Κρέτσος, γενικός γραμματέας ενημέρωσης και επικοινωνίας.

Η κυβέρνηση δείχνει να μην έχει κατασταλάξει στον τρόπο που θα ελεγχθούν τα χρήματα, αν δηλαδή αποτελούν προϊόν εγκληματικής συμπεριφοράς ή όχι και βέβαια ουδείς αναφέρει αν θα ελεγχθούν και τυχόν άλλοι επενδυτές που θα εμπλακούν με τις εταιρίες των υπερθεματιστών.

Την ίδια στιγμή η Ευρώπη χτυπάει το καμπανάκι στην Ελλάδα για την υπόθεση της παράκαμψη�� των ανεξάρτητων αρχών όπως του ΕΣΡ και φυσικά της μη αξιοποίησης του φάσματος.

Αυτός ο διαγωνισμός που αποτελεί μνημείο προχειρότητας έχει θύματα τους 2000 εργαζόμενους στα ΜΜΕ που από την ιδεοληψία ορισμένων θα προστεθούν στις στρατιές των ανέργων γύρω μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σφραγίζουν επιταγές της Τοξότης ΑΕ συμφερόντων Καλογρίτσα

Νέα στοιχεία για την σχέση Αττικής-Καλογρίτσα!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top