Το STAR απαντά στον Σπύρο Καραμπάτσο! ΒΙΝΤΕΟ

Μετά την ανακοίνωση του επιχειρηματία για τα βοσκοτόπια και τα πληρεξούσια!

​Μετά από οχτώ ήμερες αποκαλύψεων και ενώ έχει αναζητηθεί δεκάδες φορές για απαντήσεις ο κύριος Σπύρος Καραμπάτσος που παραχώρησε τα βοσκοτόπια του στην Ιθάκη στον Ιωάννη Καλογρίτσα, με μια γραπτή ανακοίνωση βάλλει κατά των δημοσιογράφων. Μόνο που σε αυτή την ανακοίνωση η απάντηση στο βασικό ερώτημα όλων: «γιατί παραχώρησε την περιουσία του στον έναν από τους 4 υπερθεματιστές των τηλεοπτικών αδειών», είναι απλώς ότι: «δεν πέφτει λόγος σε κανέναν».

Αναλυτικότερα…

Ο Σπύρος Καραμπάτσος στην ανακοίνωση του εμφανίζεται λάβρος κατά των δημοσιογράφων που ανέδειξαν το θέμα των βοσκότοπων.Με ύβρεις. Αναμενόμενο…

Το δημοσιογραφικό επιτελείο του Star διάβασε προσεκτικά την μακροσκελή ανακοίνωση του κ.Καραμπάτσου και απαντά σε όλα όσα αφορούν στο κανάλι της Κάτω Κηφισιάς.

«Προστατεύω την τιμή της συζύγου και των παιδιών μου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κύριος Καραμπάτσος, αλλά στο επίμαχο ερώτημα απαντά με αυτόν τον τρόπ��: «Το εάν, το πώς, το πότε και για ποιον λόγο διαθέτω την περιουσία μου, συνιστά συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μου και επ΄ αυτού δεν πέφτει λόγος σε κανέναν» .

Νομικοί κύκλοι εκφράζουν την απορία: «πως ένας καλός φίλος παραχωρεί την περιουσία του, χωρίς κανένα όφελος και μάλιστα την πιο κρίσιμη στιγμή;» Δηλαδή όταν ο Ιωάννης Καλογρίτσας χρειαζόταν αύτη την περιουσία στον έλεγχο των πόθεν έσχες την περασμένη εβδομάδα; Γιατί ο τρόπος που έγινε η παραχώρηση είναι ακατανόητος...

Ο πρώην επικεφαλής ΣΔΟΕ, κύριος Σπύρος Κλάδας, μιλώντας στο Star είπε ότι «αυτά είναι ζητήματα που εγώ τα θεωρώ παγκόσμιες πατέντες. Ξαφνικά προσκομίζει χαριστικές δικαιοπραξίες, εμφανίζει δηλαδή κτήματα τρίτων προσώπων! Ποια ήταν η βασική αιτία; Ήταν μόνο χαριστική; Δεν θα έπρεπε να ελεγχθεί;».

Ο δικηγόρος Αλέξης Αθανασόπουλος είπε στο Star πως «σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ελεγχθεί η σχέση του υπερθεματιστή και του τρίτου που προσφέρει την περιουσία του, δηλαδή ποια έννομη σχέση τους συνδέει και γίνεται αυτή η προσφορά».

Το δώρο που έκανε στον Ιωάννη Καλογρίτσα, ήταν η παραχώρηση του ακινήτου του ως εγγύηση, για να λάβει δάνειο για την τηλεοπτική άδεια και όπως καταλαβαίνετε δεν όταν ότι και ότι!

100 εκατομμύρια ευρώ αποτιμήθηκε από real estate συστημικής τράπεζας το 2011, η αξία των χιλιάδων στρεμμάτων στην Ιθάκη όπως παραδέχεται και στην ανακοίνωση του, ο κύριος Καραμπάτσος! Τόσο όμως εκτιμώνται και σήμερα; Γιατί ο επιχειρηματίας, ούτε σε αυτό απαντά…

Για την ιστορία πάντως στην Ζάκυνθο, στην περιοχή Ναυάγιο μια από τις πιο ακριβές περιοχές στην Ελλάδα, κοντά σε μια από τις πιο διάσημες παραλίες του κόσμου, το 2014... 14.467 στρέμματα πουλήθηκαν στον Εμίρη του Κατάρ 9 εκατομμύρια ευρώ! Ένα χρόνο πριν ο Εμίρης του Κατάρ αγόρασε τη νήσο Οξειά στο Ιόνιο 4.223 τετραγωνικών χιλιομέτρων για 4.9 εκατομμύρια ευρώ!

«Μια εκτίμηση η οποία γίνεται για το 2012 δεν μπορεί να είναι σωστή, το 2016», τόνισε στο Star, ο πολιτικός μηχανικός Αθανάσιος Σαρίδας.

Ο Σπύρος Καραμπάτσος όμως επιμένει … «Δεν έχω καμία διάθεση να υπερασπισθώ την αξία μιας έκτασης 5.000 στρεμμάτων στην Ιθάκη, με 5 χιλιόμετρα πρόσοψη στην θάλασσα, την σπανιότητά της, την ομορφιά της και το αναπτυξιακό δυναμικό της. Ούτε ότι από τα χιλιάδες στρέμματα δείχνουν επί 4 ημέρες 20-30 στρέμματα με την κλειστή είσοδο και την γνωστή πλέον στο πανελλήνιο στάνη», υποστηρίζει.

Όσοι γνωρίζουν όμως την περιοχή στην Ιθάκη, ισχυρίζονται ότι τα 5 ��ιλιόμετρα πρόσοψης στη θάλασσα είναι γκρεμός!!!

Γι’ αυτή την σημαντική περιουσία, που σήμερα την παραχωρεί στον Ιωάννη Καλογρίτσα, ο Σπύρος Καραμπάτσος είχε μεγάλα σχέδια!

«Η ΑΓΥΙΑ ΑΕ υπέβαλλε τέλη 2013 στο Fast Track επενδυτικό σχέδιο ύψους 738,4 εκατομμυρίων ευρώ, η περιγραφή του οποίου αναρτάται στον σχετικό ιστότοπο», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο κύριος Καραμπάτσος.

Ο τότε υπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης εξήγησε στο Star γιατί σταμάτησε η επένδυση. «Ποτέ δεν καταβλήθηκε το παράβολο υπέρ του Δημοσίου που απαιτούσε ο νόμος. 300.000 ευρώ! Γνωρίζω πάντως, ότι προσπαθούσε ο επενδυτής να βρει αυτό το ποσό μέσω συνεπενδυτών, αλλά δεν κατέστη δυνατόν», είπε ο πρώην υπουργός .

Στο μεγαλύτερο μέρος της ανακοίνωσης ο κ.Καραμπάτσος μιλά για τα 3.000 στρέμματα που του ανήκουν.Ως προς τα υπόλοιπα που αναφέρονται στο πόθεν έσχες του κ.Καλογρίτσα και ανήκουν στα αδέλφια Δενδρινού, επικεντρώνεται μόνο στα πληρεξούσια που έχει στα χέρια του.

Μπορούν όμως νομικά να χρησιμοποιηθούν, δεδομένου ότι τα δυο αδέρφια έχουν φύγει απέ τη ζωή; Γιατί δεν αποσαφηνίζει τι είδους πληρεξούσιο έχει στα χέρια του;

Ο Τάσος Τέλλογλου στο δελτίο της περασμένης Παρασκευής ήταν σαφής. «Υπάρχουν ορισμένες πολύ αυστηρές προϋποθέσεις υπό τις οποίες ο νόμος επιτρέπει να δίνεται πληρεξούσιο και να ισχύει μετά τον θάνατο αυτού που δίνει την εντολή, αλλά θα πρέπει να εξεταστούν αυτές οι προϋποθέσεις, αν συντρέχουν και επίσης θα πρέπει να ενημερωθεί η συμβολαιογράφος ότι εκείνος που εξουσιοδοτεί έχει αποβιώσει, το οποίο πρέπει να δούμε αν συνέβη».

Σήμερα το Star αποκαλύπτει ότι για τα ακίνητα των αδερφών Δενδρινού ο κύριος Καραμπάτσος τα είχε εξοφλήσει ολοσχερώς,χωρίς ωστόσο να μεταγραφούν τα ακίνητα τους από τη δική τους μερίδα στη μερίδα του επιχειρηματία για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει.Το πληρεξούσιο που του παρείχαν τα αδέρφια Δενδρινού ήταν για όλες τις χρήσεις!

Ο Σπύρος Καραμπάτσος υποστηρίζει ότι δεν είχε καμία δικαστική διαμάχη ή οικονομική αξίωση με γείτονες ή το δήμο Ιθάκης. Μόλις χθες όμως το Star αποκάλυψε ότι κάτοικος του νησιού είχε αξίωση από τον επιχειρηματία το 2010 μ�� αγωγή που κατέθεσε, γιατί όπως ισχυριζόταν φέρεται να είχε καταπατήσει χιλιάδες στρέμματα. Αλλά και o πρώην δήμαρχος του νησιού κύριος Τηλέμαχος Καραβιάς, ισχυρίζεται ότι έφτασαν μέχρι και τα δικαστήρια για διάνοιξη δρόμου!

Ο Σπύρος Καραμπάτσος αναφέρει ότι η εταιρία του ΑΓΥΙΑ( ΚΑΡΤΑ ): «Είναι Ελληνική Α.Ε. και όχι OFFSHORE εταιρεία. Οι μόνοι μέτοχοι και μέλη του ΔΣ είναι τα μέλη της οικογενείας μου και εγώ… Ο δε "επιχειρηματίας φάντασμα" κατοικεί με την οικογένειά του,τα τελευταία είκοσι έτη στην ίδια διεύθυνση».

Το δημοσιογραφικό επιτελείο του Star υπενθυμίζει στον κύριο Καραμπάτσο, ότι μέσα από τα δελτία ειδήσεων του καναλιού δεν ειπώθηκε ποτέ, ότι η εταιρία του είναι offshore, ούτε ��τι ο ίδιος είναι επιχειρηματίας φάντασμα. Αντιθέτως...Καθημερινά οι δημοσιογράφοι του Star αναζητούσαν απαντήσεις τόσο στο σπίτι του,όσο και στη διεύθυνση που έχει δηλωθεί ως έδρα η εταιρία του.Μόνο που οι ένοικοι του κτιρίου, όπου στεγάζεται η εταιρία ΑΓΥΙΑΣ υποστηρίζουν ότι δεν τον ήξεραν και κάποιοι άλλοι θυμούνται ότι η εταιρία έχει μετακομίσει εδω και 10 χρόνια!

Επίσης,το Star υπενθυμίζει στον επιχειρηματία πως ποτέ δεν είπε ότι η ακίνητη του περιουσία στην Ιθάκη είναι εκκλησιαστική,όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του. Και φυσικά η πρόσκληση για συνέντευξη του παραμένει ανοιχτή.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Δείτε επίσης:

Μετά από οχτώ ημέρες αποκαλύψεων, ο Σπύρος Καραμπάτσος εξέδωσε ανακοίνωση

Της μικρής Ολλανδέζας γίνεται!Ο Καραμπάτσος ήθελε τυροκομείο,εκτός από...κανάλι και ξενοδοχείο!

ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ: Χωρίς οριστικό συμβόλαιο τα βοσκοτόπια – Δεν μπορεί να γίνει παραχώρηση σε τρίτο!

Πρόστιμα, ΕΝΦΙΑ και φόροι του Καλογρίτσα πληρώθηκαν με δάνειο της Τράπεζας Aττικής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top