To ΕΣΥ αργοπεθαίνει- ΤΡΟΜΕΡΕΣ ελλείψεις σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας

Οι αιρθμοί της ΠΟΕΔΗΝ απογοητεύουν

To ΕΣΥ αργοπεθαίνει- ΤΡΟΜΕΡΕΣ ελλείψεις σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας

​Άνιση μάχη με την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ δίνουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι καλούνται καθημερινά να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), τα κενά και οι ελλείψεις σε προσωπικό, αλλά και σε... χρήμα, «στραγγαλίζουν» τη δημόσια υγεία.

Ο απολογισμός της ΠΟΕΔΗΝ είναι τουλάχιστον θλιβερός. Παραμένουν κλειστές δεκάδες κλίνες ΜΕΘ, τα χειρουργικά τραπέζια μειώνονται εξαιτίας έλλειψης προσωπικού και οι περίφημες λίστες αναμονής χειρουργείων, την ορθή και διαφανή διαχείριση των οποίων έχει εξαγγείλει πολλάκις η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, μακραίνουν επικίνδυνα, κλινικές λειτουργούν μόνο με ειδικευόμενους γι��τρούς, μηχανήματα είναι εκτός λειτουργίας, διότι δεν υπάρχουν χρήματα για υλικά ή για επισκευές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, το προσωπικό του ΕΣΥ έχει μειωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια κατά 4.000 άτομα, ενώ άλλοι 7.000 εργαζόμενοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης και αναμένεται να φύγουν την επόμενη διετία.

Την ίδια ώρα, οι προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο και είναι κυρίως προσλήψεις που είχαν εγκριθεί μέχρι και το 2012.

Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρουν πως τα δημόσια νοσοκομεία θα λάβουν φέτος 350 εκατ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με πέρσι και εμφανίζουν σημαντικές ελλείψεις υλικών και φαρμάκων.

Οι πολίτες πληρώνουν μια ζωή το ΕΣΥ, με φόρους και τσουχτερές εισφορές, το χρειάζονται ελάχιστες φορές για την αντιμετώπιση σοβαρού προβλήματος Υγείας και όμως δεν εξυπηρετούνται όπως τους αρμόζει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top