Το ΣτΕ εγκρίνει την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης

Προβλέπεται πολυτελής αναβάθμιση

​Εγκρίθηκε με τη δεύτερη, το φιλόδοξο σχέδιο ανάπτυξης του Αστέρα Βουλιαγμένης που περιγράφεται μέσα από το σχέδιο προεδρικού διατάγματος το οποίο είχε κατατεθεί για επεξεργασία και έγκριση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας.

Ουσιαστικά το Ανώτατο Δικαστήριο, ενέκρινε την πώληση του φιλέτου του Αστέρα, η οποία είχε κοπεί (τον Μάρτιο του 2015) από το Ε’ Τμήμα του Δικαστηρίου που με την υπ΄ αριθμ. 28/2015 γνωμοδότησή τους είχαν κρίνει μη νόμιμες τις ρυθμίσεις του διατάγματος όπως είναι η δημιουργία 100 νέων μονοκατοικιών («καμπάνες»), η κατασκευή χτισμάτων στο αδόμητο τμήμα της χερσονήσου του Μικρού Καβουριού, κ.λπ.

Το σχέδιο επανακατατέθηκε πριν από λίγες μέρες και η Ολομέλεια του ΣτΕ με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον πάρεδρο Δημήτρη Βασιλειάδη, με την υπ΄ αριθμ. 152/2016 γνωμοδότησή της έκρινε αυτή τη φορά νόμιμο το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος και έκανε μόνο νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις.

Μέσα σε αυτό περιγράφεται η πολυτελής αναβάθμιση της περιοχής (έγκριση του ΕΣΧΑΔΑ, την τροποποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου της πόλεως της Βουλιαγμένης στην έκταση του Αστέρα Βουλιαγμένης και τον καθορισμό χρήσεων γης και όρων δόμησης) σε έκταση 301.864,99 τετραγωνικά μέτρα. Κάθε ζώνη προορίζεται για διαφορετικές χρήσεις και μεταξύ άλλων προβλέπει:

-Ξενοδοχεία, καμπάνες, τουριστικές εγκαταστάσεις, εστιατόρια, αναψυκτήρια, σνακ - μπαρ, εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, πολιτιστικές και αθλητικές εγκαταστάσεις, αίθουσες, ελικοδρόμιο, παρκινγκ και κήποι.

Προβλέπει επίσης ειδική είσοδο για το ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top