Μήλον της έριδος το ασθενοφόρο της Πάρου!

Στα «χαρακώματα» με το ΕΚΑΒ κάτοικοι και δημοτική Αρχή

Μήλον της έριδος το ασθενοφόρο της Πάρου!

​Μήλον της έριδος έχει γίνει το ένα από τα τρία ασθενοφόρα στο νησί της Πάρου. Η διοίκηση του ΕΚΑΒ επιθυμεί τη μεταφορά του στηn Μυτιλήνη, καθώς εκεί εκτιμάται ότι υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη, γεγονός που βρίσκει αντίθετους τους κατοίκους και το δήμαρχο του κυκλαδίτικου νησιού.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, μέχρι και τα κλειδιά του ασθενοφόρου πήρε ο δήμαρχος για να μην φύγει το όχημα από το νησί, ενώ, τα ξημερώματα του Σαββάτου έγινε νέα απόπειρα να μεταφερθεί το επίμαχο ασθενοφόρο στον Πειραιά, κάτι που οι κάτοικοι δεν επέτρεψαν.

«Το συγκεκριμένο ασθενοφόρο αποτελεί κινητή μονάδα, έχει δηλαδή μόνιτορ και αναπνευστήρα και μπορεί να γίνει διασωλήνωση του ασθενούς μέχρι να μεταφερθεί στο ελικοδρόμιο. Μόνο που στην Πάρο δεν υπάρχει γιατρός για το ασθενοφόρο, άρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, μια τέτοια μονάδα παραμένει ανενεργή», εξήγησε ο έπαρχος Πάρου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ επιμένει πως το κυκλαδίτικο νησί έχει 750 περιστατικά το χρόνο, ενώ η Μυτιλήνη για την οποία προορίζεται το ασθενοφόρο έχει 750 περιστατικά τον μήνα!

Μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο θέμα, οι δυο πλευρές θα συνεχίσουν τις συζητήσεις, όπως έγινε και το πρωί του Σαββάτου, σε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Δημοτικού Συμβουλίου και του ΕΚΑΒ.

Δείτε στο βίντεο το σχετικό ρεπορτάζ από το δελτίο του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top