ΡΑΓΔΑΙΕΣ εξελίξεις:Μετά το θάνατο Μαυρίκου η υπόθεση εκβιαστών ανατίθεται σε ανακριτή Διαφθοράς

Αναμένεται να ζητηθεί η άρση τραπεζικών λογαριασμών εμπλεκόμενων προσώπων-Πρώτη ανάρτηση: 10/06/2016 16:12

ΡΑΓΔΑΙΕΣ εξελίξεις:Μετά το θάνατο Μαυρίκου η υπόθεση εκβιαστών ανατίθεται σε ανακριτή Διαφθοράς

​Τα νέα στοιχεία που έφτασαν στα χέρια του 1ου ειδικού ανακριτή γύρω από την υπόθεση των εκβιαστών, οδήγησαν τη Δικαιοσύνη στην απόφαση να ανατεθεί η δικογραφία σε ανακριτή Διαφθοράς, ασκώντας μάλιστα συμπληρωματική ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία κατά παντός υπευθύνου, σε συνδυασμό με τις διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου, του νόμου 1608/50.

Μία έκθεση που είχε στη διάθεση του ο 1ο ειδικός ανακριτής κ. Ζιάκας, και αφορούσε τις διαφημιστικές δαπάνες ενός τραπεζικού ιδρύματος και μίας ΔΕΚΟ, στάθηκε ικανή για την εξέλιξη αυτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επίμαχη έκθεση καταγράφονται δυσανάλογα μεγάλα ποσά που δόθηκαν ως διαφημιστικά πακέτα των συγκεκριμένων ιδρυμάτων συγκριτικά με άλλες τράπεζες και ΔΕΚΟ.

Κατά τις ίδιες πηγές, πλέον ο ανακριτής Διαφθοράς κ. Σαργιώτης, θα ερευνήσει ποια ανώτερα ή ανώτατα στελέχη της τράπεζας και της ΔΕΚΟ, ακόμη και υψηλόβαθμα, ευθύνονται ποινικά για τη χορήγηση των διαφημιστικών δαπανών, ενώ δεν αποκλείεται η έρευνα να διερευνηθεί και περαιτέρω σε ιδρύματα και οργανισμός που μέχρι σήμερα δεν περιλαμβάνονται στη δικογραφία για την υπόθεση εκβιασμών μέσω εφημερίδων και ιστοσελίδων.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να ζητηθεί άμεσα η άρση τραπεζικών λογαριασμών εμπλεκόμενων προσώπων, πριν αποσταλούν κλήσεις προς απολογία σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων. Ήδη πάντως, στην υπόθεση των εκβιαστών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της διακεκριμένης εκβίασης κατά συναυτουργία, ενώ στη συνέχεια ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για τα αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας τελεσθείσα από υπαίτιο προς υπ��λληλο για ενέργεια που αντίκειται στα καθήκοντα του υπαλλήλου, με επιδιωκόμενο όφελος άνω των 150.000 ευρώ, με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/50). Οι αξιόποινες πράξεις αφορούσαν στους τρεις κατηγορούμενους, Παναγιώτη Μαυρίκο, Π.Μ και Χ.Φ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Ο Μαυρίκος ΚΑΗΚΕ ΖΩΝΤΑΝΟΣ» είπε ο ιατροδικαστής- Πώς πήρε ΦΩΤΙΑ η Πόρσε

ΑΥΤΗ είναι η Πόρσε μέσα στην οποία ΚΑΗΚΕ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ο εκδότης Μαυρίκος- ΦΩΤΟ

ΜΟΝΟ στο star.gr: Πώς πήρε ΦΩΤΙΑ η Πόρσε του Μαυρίκου-ΟΛΑ τα σενάρια

Μήνυση της οικογένειας Μαυρίκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Κούγιας στο STAR: «Είχαμε ραντεβού με τον Μαυρίκο αλλά δεν ήρθε ποτέ»

ΑΥΤΟΣ είναι ο εκδότης Μαυρίκος που απανθρακώθηκε-Είχε κατηγορηθεί για το κύκλωμα των εκβιαστών

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top