ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ οι εργαζόμενοι της «Πυρσός»- Έμειναν ΑΝΕΡΓΟΙ μέσα σε μία νύχτα

Εισαγγελική παρέμβαση ζητάει το υπουργείο

ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ οι εργαζόμενοι της «Πυρσός»- Έμειναν ΑΝΕΡΓΟΙ μέσα σε μία νύχτα

​Σε απόγνωση βρίσκονται οι εργαζόμενοι της εταιρείας σεκιούριτι «Πυρσός» που έκλεισε αφήνοντας πάνω από 700 ανθρώπους στον αέρα. Οι εργαζόμενοι τώρα αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη της ανεργίας την ώρα που αρκετοί είχαν μείνει απλήρωτοι ακόμα και για ένα χρόνο.

Ο Νίκος Δανιήλ δούλευε επί 21 χρόνια στην εταιρεία που μέσα σε μια νύχτα έβαλε άτυπο λουκέτο. Όπως εξηγεί τα όνειρα του για οικογένεια πια έχουν εξανεμιστεί καθώς είναι επισήμως άνεργος. Όσα έχει ζήσει στην επικίνδυνη δουλειά του συνοδού χρηματαποστολών όπως λέει, απέβησαν μάταια.

Όπως ο Νίκος έτσι και οι περισσότεροι από τους 700 εργαζόμενους της «Πυρσός» ε��χαν μείνει για καιρό απλήρωτοι, μη μπορώντας να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, όπως η Ελευθερία Ελευθεράτου που δούλευε μόλις 8 μήνες στην εταιρεία.

«Έκανα έξι μήνες να πληρωθώ εδώ, μου είχανε πει θα είσαι ένα, δυο μήνες απλήρωτη! Έχω τρία παιδιά δεν ήρθα να κάνω χαβαλέ. Πως γίνεται να χρωστάνε δέκα χιλιάρικα στους προηγούμενους που τους έχουν δέκα, είκοσι χρόνια εδώ και να προσλαμβάνουν καινούριους»;

Το υπουργείο εργασίας ζητά εισαγγελική παρέμβαση στην υπόθεση «Πυρσός», αφήνοντας υπόνοιες για δόλο στην εγκατάλειψη εργαζομένων από πλευράς της ιδιοκτησίας και στη δημιουργία οφειλών προς τους δημόσιους φορείς.

Τα χρέη, σύμφωνα με πληροφορίες, φτάνουν τα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν την Παρασκευή έξω από το κτίριο του υπουργείου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top