Ένα διαφορετικό σχολείο στην καρδιά της Αθήνας- Τα προσφυγόπουλα είναι οι μαθητές

Πρόκειται για πρωτοβουλία του κέντρου καινοτομίας «The Cube»

Ένα διαφορετικό σχολείο στην καρδιά της Αθήνας- Τα προσφυγόπουλα είναι οι μαθητές

​Ο 16χρονος Μουσταφά, πρόσφυγας από το Ιράκ μέχρι και πριν λίγους μήνες είχε ένα σχολείο. Ένα θρανίο που κάθε πρωί τον περίμενε και όνειρα για να σπουδάσει.

«Θέλω να πάω σε οποιαδήποτε χώρα. Θέλω να βρω απλά ασφάλεια, θέλω να έχω μια καλή ζωή. Ελπίζω να γίνω μηχανικός» λέει στην κάμερα του Star.

Το αυτονόητο δικαίωμα στη μάθηση, το οποίο στερούνται αυτά τα παιδιά έρχεται να αναπληρώσει η πρωτοβουλία του κέντρου καινοτομίας «The Cube». Έφτιαξαν με αγάπη ένα σχολείο στο κέντρο της Αθήνας για τα προσφυγόπουλα.

Τα παιδιά έρχονται εδώ 2 φορές την εβδομάδα, χωρίζονται σε ομάδες των 4 με 5 ατόμων, τους δίνεται ένα θέμα, διαφορετικό κάθε φορά και πρέπει μέσα σε 3 ώρες να παρουσιάσουν μια εργασία.

Με τη βοήθεια μεταφραστή και τους υπολογιστές η εργασία γίνεται παιχνίδι. Ο Άσαντ, πατερας τριών προσφυγόπουλων παρακολουθεί διακριτικά το μάθημα. Ήρθε να παραλάβει τα παιδιά του για να επιστρέψουν στον ξενώνα φιλοξενίας, όπου ζουν προσωρινά.

Πιστός στα μαθήματα είναι και ο 15χρονος Άλι. Ήρθε από το Ιράκ στη Χίο με τους γονείς του, μέσα σε μια βάρκα με 70 πρόσφυγες και από εκεί στην Αθήνα.

Αυτό που θέλουν οι ιδρυτές του προγράμματος είναι να το επεκτείνουν και με λεωφορεία να επισκέπτονται καταυλισμούς σε όλη την Ελλάδα βοηθ��ντας χιλιάδες παιδιά να βρουν ξανά το χαμόγελο και την όρεξη να μάθουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top