Ο καπετάνιος τα «έκανε θάλασσα»! Τουριστικό σκάφος προσέκρουσε σε δύο ιστιοπλοϊκά στην Πάρο

Το απίστευτο συμβάν έγινε κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης και πλαγιοδέτησης του σκάφους στην προβλήτα

​Ποιός να το περίμενε από όσους βρίσκονταν το απόγευμα της Κυριακής, στο παλιό λιμάνι της Παροικιάς της Πάρου, ότι θα γίνονταν μάρτυρες ενός εν πλω ατυχήματος!

Συγκεκριμένα, τα δύο ιστιοπλοϊκά «ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΣΑΝ» και «ΑΣΤΑΡΤΗ» ήταν προσδεμένα σε προβλήτα ανατολικά του παλαιού λιμένα, όταν το τουριστικό σκάφος «ΚΑΛΛΙΣΤΟ» έπεσε πάνω τους!

Ευτυχώς, οι 24 επιβάτες και τα 14 μέλη του πληρώματος του «ΚΑΛΛΙΣΤΟ» είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Το απίστευτο συμβάν έγινε κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης και πλαγιοδέτησης του σκάφους στην προβλήτα.

paros_kalistos_istiofora-2.jpg
Στο σημείο του συμβάντος έσπευσαν Επιθεωρητές του Τοπικού Κλιμακίου καθώς και επαγγελματίας δύτης, όπου διαπιστώθηκε αναφορικά με το «ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΣΑΝ», καταστροφή του αριστερού πρυμναίου καταμαράν έως και το μηχανοστάσιο, του πηδαλίου και όλου του συστήματος καθελκύσεως βοηθητικής λέμβου, καθώς και της βοηθητικής λέμβου και της μηχανής της, ενώ φέρει τρία μικρά ρήγματα κάτω του καταστρώματος στο δεξιό πλωτήρα. Επίσης, διαπιστώθηκε εισροή υδάτων, η οποία καταπολεμήθηκε με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πάρου και γερανού.

paros_kalistos_istiofora-3.jpg
Αναφορικά με το «ΑΣΤΑΡΤΗ», διαπιστώθηκε καταστροφή του δεξιού πρωραίου καταμαράν έως την πρώτη φράκτη καθώς και της πρωραίας δοκού. Τέλος, αναφορικά με το «ΚΑΛΛΙΣΤΟ», διαπιστώθηκε μικρή ζημιά στον υδροδυναμικό βολβό και εκδορές στην αριστερ�� μάσκα.

paros_kalistos_istiofora-1.jpg
Από το περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανείς και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προσωπικό και μέσα απορρύπανσης τέθηκαν σε ετοιμότητα.

πηγή:cyclades24

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top