Στη Λέσβο σήμερα η ωραία βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας

Στο πλευρό των προσφύγων

Στις 12.30 το μεσημέρι αναμένεται να φθάσει στο αεροδρόμιο "Οδυσσέας Ελύτης" της Μυτιλήνης, η βασίλισσα της Ιορδανίας Ράνια για να δει από κοντά το μέγεθος του προσφυγικού προβλήματος και να στείλει κι αυτή με τη σειρά της, τα δικά της μηνύματα αλληλεγγύης σε κάθε γωνιά της γης.

Η επίσκεψη θα διαρκέσει δύο ώρες, από τις 12.30 έως τις 14.30 και στο διάστημα αυτό, η βασίλισσα Ράνια θα επισκεφθεί τον καταυλισμό του Δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και που λειτουργεί υπό την ευθύνη της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης IRC, η οποία και την προσκάλεσε στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της βασιλικής Αυλής, η βασίλισσα Ράνια μετά το πέρας της επίσκεψής της, θα δώσει στα ΜΜΕ μία δήλωσή της και δεν θα παραχωρήσει καμία συνέντευξη.

230416173714_4644.jpg

Λίγα λόγια για την βασίλισσα

Η βασίλισσα Ράνια θεωρείται ότι είναι μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες του πλανήτη. Γεννήθηκε στο Κουβέιτ, από Παλαιστίνιους γονείς στις 31 Αυγούστου 1970. Είναι πανέμορφη, ενώ έχει αφιερώσει την ζωή της σε δραστηριότητες φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Λίγοι είναι εκείνοι όμως που γνωρίζουν ότι η Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας προτού παντρευτεί τον βασιλιά Αμπντάλα Β΄το 1993, ήταν υπάλληλος στην Citibank και την Apple. Σήμερα είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών και έχει χρησιμοποιήσει τη θέση της για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των διαφόρων τομέων της κοινωνίας στην Ιορδανία αλλά και στο εξωτερικό.

Στην Ιορδανία δραστηριοποιείται και υποστηρίζει την εκπαίδευση, την χειραφέτηση, τον τουρισμό και την νεολαία. Σε παγκόσμιο επίπεδο υποστηρίζει ένθερμα την Παγκόσμια εκπαίδευση και τον διαπολιτισμικό και διαθρησκευτικό διάλογο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top