Απριλιάτικος καύσωνας με… βουτιές στη θάλασσα-ΔΕΙΤΕ τι καιρό θα κάνει σήμερα!

Αναλυτικά η πρόγνωση / πρώτη ανάρτηση: 14-04-2016, 00:05

Απριλιάτικος καύσωνας με… βουτιές στη θάλασσα-ΔΕΙΤΕ τι καιρό θα κάνει σήμερα!

​Τις πρώτες βουτιές στη θάλασσα ξεκίνησαν αρκετοί κάτοικοι σε όλη τη χώρα, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τον καλό καιρό που θυμίζει περισσότερο καλοκαίρι παρά άνοιξη.

Σε παραλία του Αλίμου την Τετάρτη το θερμόμετρο δίπλα στο κύμα έδειχνε 27 βαθμούς κελσίου, και κάποιοι τολμηροί πήραν τις πετσέτες τους και πήγαν να κάνουν μια πρώτη βουτιά στη θάλασσα.

Όσοι δεν ήταν τόσο τολμηροί ακολούθησαν την ασφαλή οδό της ηλιοθεραπείας ή ήπιαν τον καφέ τους ατενίζοντας τη θάλασσα.

Ο πρώτος μίνι καύσωνας που έκανε την εμφάνισή του στη χώρα μας δεν βασάνισε όμως μόνο τους Αθηναίους. Στο Ναύπλιο το θερμόμετρο άγγιξε το μεσημέρι τους 27 βαθμούς και ορισμένοι κάτοικοι έσπευσαν για μια βουτιά στα νερά της παραλίας Αρβανιτιά που βρίσκεται πίσω από το Παλαμήδι.

Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν λυπήθηκαν ούτε το Πολύδροσο Φωκίδας που εκεί ο υδράργυρος χτύπησε 30 βαθμούς κελσίου, ενώ στη Χαλκίδα, στη Λειβαδιά και στην Καρδίτσα το θερμόμετρο σκαρφάλωσε στους 29 βαθμούς.

Όσο για σήμερα Πέμπτη… η ανοδική πορεία συνεχίζεται.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 14 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική Ελλ��δα, από 15 έως 30 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 14 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 16 έως 26 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τη μέγιστη στα βόρεια παράλια του νησιού να φτάνει τους 29 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και κατά τόπους στο Βορειοανατολικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και το μεσημέρι τοπικά μέτριοι

Την Παρασκευή ωστόσο οι νοτιάδες θα το γυρίσουν προσωρινά σε βοριάδες και έτσι η θερμοκρασία θα πέσει 2 με 3 βαθμούς το σαββατοκύριακο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top