Όλες τις ανέσεις παρέχει το κέντρο φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά και οι πρόσφυγες θέλουν μια θέση!

Δεν επετράπη η είσοδος σε όσους δεν είχαν έγγραφα

Όλες τις ανέσεις παρέχει το κέντρο φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά και οι πρόσφυγες θέλουν μια θέση!

​Οι πολύ καλές συνθήκες διαβίωσης που υπάρχουν στο κέντρο φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά έκαναν τους πρόσφυγες να πηγαίνουν όπως όπως για μια θέση μέσα στο κοντέινερ.

Κρεβάτια – κουκέτες, τουαλέτα, κουζίνα....και air condition. Αυτές τις εικόνες είδαν πρόσφυγες και μετανάστες και έτρεξαν...

Το πρόβλημα νερού που δημιουργήθηκε χθες όταν έσπασε ο αγωγός, σήμερα αποκαταστάθηκε και στη συνέχεια τα νέα για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης μαθεύτηκαν σε χρόνο ρεκόρ.

Πολλοί όμως ήταν εκείνοι που έμειναν με τη χαρά, καθώς δεν τους επετράπη η είσοδος, αφού δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα με αποτέλεσμα να ψάχνουν για σκιά, ακόμα και κάτω από καρότσες.

Στο λιμάνι το Πειραιά, άδεια έφυγαν το μεσημέρι τα τουριστικά λεωφορεία που πήγαν το πρωί για να μεταφέρουν κάποιους στην Μαλακάσα και τα Οινόφυτα.

Την ίδια στιγμή, στρατός και λιμενικό συνεχίζουν τις εργασίες για να ετοιμαστούν και τα τελευταία κοντέινερ του προσφυγικού καταυλισμού, όπου η κυβέρνηση ελπίζει να μεταφέρει όλους ή σχεδόν όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται ακόμη στο λιμάνι του Πειραιά. Στόχος είναι να αδειάζουν οι πύλες Ε1 και Ε2 καθώς και η Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ μέχρι το Πάσχα.

Μέχρι στιγμής 700 πρόσφυγες έφτασαν στο Σκαραμαγκά με λεωφορεία του ΟΑΣΑ και 350 με ταξί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top