Κομοτηνή: ΕΛΗΞΕ η ομηρία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης-ΜΠΛΟΚΑ παντού-Πολεμικό το κλίμα

ΚΟΒΟΥΝ στα δυο την χώρα-Πρώτη ανάρτηση: 20/01/2016 20:30

Κομοτηνή: ΕΛΗΞΕ η ομηρία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης-ΜΠΛΟΚΑ παντού-Πολεμικό το κλίμα

​Μετά από 12 ολόκληρες ώρες οι εξαγριωμένοι αγρότες άρχισαν να αποχωρούν από το κτίριο που στεγάζονται υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή και άφησαν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος παρέμενε εγκλωβισμένος από τις 9 το πρωί, να φύγει, χωρίς βέβαια να τον δει κανείς.

Στο σημείο βρισκόντουσαν περισσότεροι από 2.000 αγρότες και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την περιοχή.

Νωρίτερα ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια επειδή οι αγρότες προσπάθησαν να κάνουν έφοδο στο κτίριο της κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων προκειμένου να τους απομακρύνουν.

Σύμφωνα με τον Βαγγέλη Βασιλειάδη, ο οποίος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και την Μάρα Ζαχαρέα το κλίμα που επικρατεί στην Κομοτηνή είναι «πολεμικό».

Εν τω μεταξύ η επίσκεψη-συνάντηση με τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Ξάνθης ακυρώθηκε, με τους αγρότες να σχηματίζουν αυτοκινητοπομπή με περισσότερα από 100 οχήματα να βαδίζουν προς Κομοτηνή από Ξάνθη, συνεχίζοντας την πολιορκία του Υπουργού στο κτήριο της Περιφέρειας.

Οι αγρότες παραμένουν έξω από το κτίριο που βρίσκεται ο υπουργός και περιμένουν να βγει. Αυτό μάλιστα που δήλωσαν είναι ότι δεν πρόκειται να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τον υπουργό εάν δεν αποσύρει πρώτα το νομοσχέδιο.

Από αύριο το πρωί θα είναι αποκομμένη η Θράκη στα δυο, όπου έχουν αποφασίσει να στήσουν μπλόκα με τα τρακτέρ τους οι αγρότες.

Ποιους δρόμους έχουν κλείσει οι αγρότες

Σε κατάληψη της Εγνατίας οδού στο κόμβο των Κερδυλλίων προχώρησαν γεωργοί και κτηνοτρόφοι με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 700 τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα.
Αύριο σχεδιάζεται αποκλεισμός του οδοστρώματος και στις δύο κατευθύνσεις.

Σε συμβολικούς δίωρους αποκλεισμούς προχωρούν και οι αγρότες του Νομού Δράμας στο μπλόκο Κοκκινογείων, με τον κ. Χρήστο Γκόντια, επικεφαλής της Πανελλήνιας Ένωσης Αγροτών και Κτηνοτρόφων, να ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου και την εκ νέου κατάρτιση του με τη συμβολή των αγροτών.

Στο τελωνείο του Προμαχώνα, το μπλόκο των αγροτών και κτηνοτρόφων που αριθμεί περισσότερα από 1.300 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα, προχωρά σε συμβολικούς αποκλεισμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, κλειστή παραμένει η Λεωφόρος Νίκης στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, όπου από νωρίς έχουν δεμένα και τα καΐκια τους στον Θερμαϊκό κόλπο οι αλιείς. Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι με τα 300 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα αναμένεται αργότερα να κατευθυνθούν στα διόδια Μαλγάρων.

Επίσης, σε αποκλεισμούς προχωρούν στο κόμβο Νισελίου στην Αλεξάνδρεια, στον κόμβο Μακροχωρίου και στην Χαλκηδόνα, ενώ την Παρασκευή οι αγρότες προτίθενται να κλείσουν το δρόμο στο μπλόκο της Κουλούρας.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Δημήτρης Καμπούρης και μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων ανέφερε ότι αύριο αναμένεται αντιπροσωπεία τους να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, τον επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

Νάξος

Ραντεβού στο λιμάνι της Νάξου έδωσαν σήμερα οι αγρότες του νησιού που ανέβηκαν στα τρακτέρ και βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, αλλά και για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.

Οι αγροκτηνοτρόφοι απέκλεισαν την κυκλοφορία στην κεντρική παραλιακή οδό της πόλης και έχυσαν συμβολικά στους δρόμους το γάλα της ημέρας από τα ζώ�� τους… Το γάλα κύλησε μέχρι τη θάλασσα που …έγινε άσπρη!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top