ΘΕΜΑ Star: Κινδυνεύει να κλείσει οικοτροφείο που φιλοξενεί 52 παιδιά με βαριά νοητική στέρηση

Η κάμερα του Star μπήκε στους Αγίους Αναργύρους στην Παλλήνη- Όλοι εκεί δίνουν καθημερινά μαθήματα ζωής

​Λουκέτο κινδυνεύει να μπει στο οικοτροφείο «Oι Άγιοι Ανάργυροι» στην Παλλήνη που φιλοξενούνται 52 παιδιά με βαριά νοητική στέρηση καθώς ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στο ίδρυμα περίπου 500.000 ευρώ από νοσήλια που δεν έχει καταβάλλει.

Όπως μπορείτε να δείτε στο αποκλειστικό ρεπορτάζ της Κατερίνας Μαστραντωνάκη για το Star, αυτοί οι άνθρωποι, γονείς και υπάλληλοι του οικοτροφείου δίνουν καθημερινά μαθήματα ζωής.

Ο καθένας κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του να βοηθήσει αυτά τα παιδιά. Και μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να μιλάμε για ανθρώπους που έχουν περάσει τα 40 τους χρόνια. Ωστόσο, οι δικοί τους εξακολουθούν να τα αποκαλούν παιδιά. Το μυαλό τους έχει μείνει πίσω. Στην αθωότητα της παιδικής ηλικίας.

Οι Άγιοι Ανάργυροι είναι δημιούργημα μιας ομάδας γονιών που μοιράστηκαν την κοινή τους αγωνία. Τι θα απογίνουν τα παιδιά τους όταν εκείνοι φύγουν από τη ζωή;

«Στο δρόμο θα μείνουν όλα τα παιδιά» λέει ένας πατέρας. «Εδώ είναι το σπίτι των αγγέλων. Είναι αγνά αυτά τα παιδιά» λέει μία μητέρα. Παιδιά που για να πουν σε αγαπώ φτάνει ένα χαμόγελο και ένα χάδι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top