Τέλη Κυκλοφορίας:ΕΡΧΟΝΤΑΙ αυξήσεις ΦΩΤΙΑ-Δείτε πόσα ευρώ παραπάνω θα πληρώσετε φέτος!

Έρχεται και μια μείωση για τις... "σακαράκες"- Aπελπισμένοι οι έμποροι αυτοκινήτων

Τέλη Κυκλοφορίας:ΕΡΧΟΝΤΑΙ αυξήσεις ΦΩΤΙΑ-Δείτε πόσα ευρώ παραπάνω θα πληρώσετε φέτος!

​Τρεις αλλαγές θα ισχύσουν τελικά όσον αφορά στα νέα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Πιο συγκεκριμένα, δύο αυξήσεις και μία μείωση θα ισχύσουν στα νέα τέλη κυκλοφορίας. Όμως σχεδόν όλοι θα πληρώσουν, καθώς στο στόχαστρο του Υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν και τα λεγόμενα "καθαρά" αυτοκίνητα.

Ας δούμε ποιές θα είναι οι τελικές αλλαγές:

-Η πρώτη θα αφορά στα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν έως 31-12-2005. Εδώ έχουμε μείωση από 10-40 ευρώ, ανάλογα με τον κυβισμό για IX από 1400 κυβικά και άνω.

-Η δεύτερη αλλαγή αφορά τους ιδιοκτήτες των καθαρών αυτοκινήτων,που ταξινομήθηκαν μετά την 1-11-2010. Σε αυτή την περίπτωση, οι ιδιοκτήτες θα πληρώνουν τέλη με βάση τους ρύπους. Το όριο θα μειωθεί από τα 100 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο που ισχύει για την απαλλαγή από την πληρωμή των τελών στα 90, με αποτέλεσμα τα περισσότερα «καθαρά» αυτοκίνητα να πληρώσουν. Η αύξηση που προτείνεται είναι από 8-32 λεπτά του ευρώ ανά γραμμάριο ανάλογα με την τιμή των ρύπων.

-Η τρίτη αλλαγή αφορά τα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν από 1-1-2006 έως 31-10-2010, δηλαδή είναι 5-10 ετών. Οι ιδιοκτήτες τους θα πληρώσουν για όσα είναι από 1400 κ.εκ και άνω, επιπλέον 10-40 ευρώ, ανάλογα με τον κυβισμό τους.

Η μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στην έκδοση των νέων τελών κυκλοφορίας έχει φέρει τους εμπόρους αυτοκινήτων κυριολεκτικά σε απελπισία.

Η τελική ανακοίνωση για τα νέα τέλη κυκλοφορίας θα γίνει μέχρι την Δευτέρα, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν θα υπάρξει οποιαδήποτε παράταση για την πληρωμή τους.
ΒΙΝΤΕΟ STAR
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top