Τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης για τα 90 χρόνια από τη γέννηση του Παύλου Βαρδινογιάννη

Αρχιερατικό και πολιτικό μνημόσυνο πραγματοποίησε ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης

Τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης για τα 90 χρόνια από τη γέννηση του Παύλου Βαρδινογιάννη

​Ενενήντα χρόνια πέρασαν από την γέννηση του Παύλου Βαρδινογιάννη, του ανθρώπου που σημάδεψε με την πολιτική και την ανθρωπιστική δράση του, το Ρέθυμνο, την Κρήτη αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης, ένας όμιλος που ο ίδιος οραματίστηκε το 1973, τίμησε την μνήμη του με ένα τριήμερο εκδηλώσεων που πραγματο��οιήθηκε στο Φρούριο Φορτέτζα του Ρεθύμνου, και περιλάμβανε αρχιερατικό και πολιτικό μνημόσυνο, όπως επίσης και καλλιτεχνικά δρώμενα.

«Τελούμε εδώ στο Φρούριο της Φορτέτζας, στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, το ετήσιο αρχιερατικό μνημόσυνο-συναπάντημα, στη μνήμη του μεγάλου Ρεθυμνιώτη πολιτικού και οραματιστή, Παύλου Βαρδινογιάννη. Θα τον θυμόμαστε πάντα» δήλωσε ο Στέλιος Κιαγιαδάκης, Πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης

Στο αρχιερατικό μνημόσυνο χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου Ευγένιος, και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ειρηναίος:

«Το Ρέθυμνο, γνωρίζει πολύ καλά το πρόσωπο του, το έργο του. Εύχομαι να είναι αιωνία του η μνήμη», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος.

Μετά το μνημόσυνο, ακολούθησε παραδοσιακό τελετουργικό στην αίθουσα του τρούλου της Φορτέτζας, ενώ τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του τριημέρου που περιλάμβαναν μεταξύ άλλων συναυλία του θρυλικού καλλιτέχνη Βασίλη Σκουλά, παρουσίασε ο Αλέξη Κωστάλας.

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, ανώτατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας, βουλευτές, δήμαρχοι, δικαστικοί, καθώς και πλήθος κόσμου που δεν ξεχνά τη μεγάλη προσφορά του Παύλου Βαρδινογιάννη και συνεχίζει να τιμά την μνήμη του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top