Ποινικές διώξεις για υπεξαίρεση σε τρία μέλη του ΤΑΙΠΕΔ

Το δημόσιο φέρεται να ζημιώθηκε κατά 580 εκατ. ευρώ

Ποινικές διώξεις για υπεξαίρεση σε τρία μέλη του ΤΑΙΠΕΔ

​Μετά από μηνυτήρια αναφορά που επέ��αλαν δικηγόροι του Πειραιά, με εντολή της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί αν η αξιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ 28 ακινήτων του δημοσίου μέσω πώλησης και επαναμίσθωσης ήταν επωφελής για το ελληνικό δημόσιο.

Από τη διενέργεια της έρευνας που έκαναν οι επίκουροι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς Ιωάννης Σέβης και Αγγελική Τριανταφύλλου διαπιστώθηκε ότι η διαδικασία αυτή δεν ήταν επωφελής για το δημόσιο και για το λόγο αυτό ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

Α) απιστία στην υπηρεσία με την επιβαρυντική περίσταση του 1.608 και με ζημιά που υπερβαίνει τα 580 εκατ. ευρώ σε βάρος των μελών του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ.

Β) υπεξαίρεση με 1608 σε βάρος τριών μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τον καταστατικό νόμο του ΤΑΙΠΕΔ τα μέλη του ΔΣ για πράξεις ή παραλείψεις τους που έχουν την έγκριση του επιστημονικού συμβουλίου κι έχουν περάσει από την κρίση του ελεγκτικού συνεδρίου δεν έχουν καμία ποινική ή αστική ευθύνη και για το λόγο αυτό δεν διώκονται για το αδίκημα της απιστίας αλλά μόνο για την υπεξαίρεση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top