Βίκυ Σταμάτη: Σε τι διαφέρω εγώ από την Άντα Παπανδρέου του Γιωργάκη που πήγε τη χώρα στο ΔΝΤ;

Ο εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα εξαίρεσης που είχε ζητήσει

Βίκυ Σταμάτη: Σε τι διαφέρω εγώ από την Άντα Παπανδρέου του Γιωργάκη που πήγε τη χώρα στο ΔΝΤ;

​Συγκρίνοντας τον εαυτό της με την Άντα Παπανδρέου, και άλλες γυναίκες πολιτικών αλλά και κατηγορουμένων στη δίκη των εξοπλιστικών προγραμμάτων που δεν έχουν κατηγορηθεί η Βίκυ Σταμάτη προσπάθησε να στηρίξει την αίτηση εξαίρεσης του δικαστηρίου που υπέβαλλε την περασμένη Τέταρτη όταν απορρίφθηκε και η 6η αίτηση αποφυλάκισης της.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, ευρισκόμενη εμφανώς σε ένταση αναφέρθηκε «στον κ. Γιωργάκη Παπανδρέου που έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ», εννοώντας δηλαδή ουσιαστικά πως την κατέστρεψε και αναρωτήθηκε «σε τι διαφέρω από την Άντα Παπανδρέου και άλλες γυναίκες πολιτικών και πρέπει να επιλέγω μεταξύ ψυχιατρείου και φυλακής; Εγκλημάτησα γιατί παντρεύτηκα αυτόν τον άνθρωπο»;

Αναλυτικότερα τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο

Η Βίκυ Σταμάτη είπε προς το δικαστήριο: «Οι αναιτιολόγητες αποφάσεις καταρρίπτονται. Κατέθεσα έναν σοβαρό λόγο. Βρίσκομαι στο Δρομοκαΐτειο και ως κρατούμενη και ως νοσηλευόμενη. Οι περιορισμοί που ανέχομαι είναι μεσαιωνικοί και τραγικοί, έχει απαγορευθεί ο καφές και ο προαυλισμός. Κοιμάμαι με ανοιχτή την πόρτα, υπάρχουν άνδρες που με φρουρούν, κάνω μπάνιο υπό επιτήρηση και δεν έχω βγει έξω από ένα δωματιάκι 2 επί 2».

Προέδρος: «Αυτά που λέτε όσα και να με αγγίζουν, δυστυχώς δεν μπορώ να τα αξιολογήσω και να τα κρίνω. Αυτά θα μπορούσε να είναι το αντικείμενο μιας νέας αίτησης εξαίρεσης».

Σταμάτη: «Η θέση η δική μου είναι στο παιδί μου. Παρακαλώ να μην υπάρχουν διακοπές, σχόλια μην το επιτρέπεται. Έχω να δω το παιδί μου 3 μήνες. Είναι φασιστικοί οι περιορισμοί μου, απάνθρωποι.

Όμως βρίσκομαι εδώ για την αναιτιολόγητη απόρριψη της αίτησης εξαίρεσης, την οποία έφερε η πρόεδρος μασώντας την. Είμαι υπέρ της αλήθειας. Δεν ξέρω αν θέλει το δικαστήριο ειλικρινείς κατηγορούμενους. Είμαι φυλακή 4 χρόνια και 3 μήνες.

Δεν έχω σχέση ούτε με βάρκα ούτε με υποβρύχια. Αν είμαι ο μοχλός πίεσης του Τσοχατζόπουλου, επειδή έτυχε να τον γνωρίσω και να τον παντρευτώ είναι ανήθικο και άδικο.

Όταν ζήτησα μεροκάματα μετά την καταδίκη μου για να εργαστώ μου το απέρριψε αφορίζοντας στο πρόσωπο μου το αμαρτωλό πολιτικό σύστημα».

Ο συνήγορος της Φραγκίσκος Ραγκούσης ζήτησε χρόνο για να αναπτύξει τους λόγους εξαίρεσης γραπτώς ενώ αναφέρθηκε και σε επεισόδιο σε βάρος της χθες στο Δρομοκαΐτειο.

«Εκδηλώθηκε και πάλι τη νύχτα επίθεση από φρουρό εναντίον της και δεν κοιμήθηκε όλη νύχτα», είπε, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ένας τρόφιμος προσπάθησε να της δώσει καφέ αλλά ο φρουρός δεν το επέτρεψε, με αποτέλεσμα να γίνει μεγάλη φασαρία.

Δεν υπάρχει νομική δυνατότητα να προσθέσετε καινούργιους λόγους εξαίρεσης. Αυτά που γράφονται εδώ εξετάζονται. Εκτός αν υποβάλλεται εν καιρώ και άλλη αίτηση. Εμείς μπορούμε να δικάσουμε για αυτούς τους λόγους» είπε η Πρόεδρος του δικαστηρίου.

«Το δικαστήριο έχει κάποιες εμμονές. Με διακόπτει συνέχεια. Στο όνομα της δήθεν δικονομίας. Έγινε κάτι πρωτοφανές στην τελευταία συνεδρίαση. Μόλις ζήτησε την αίτηση αναστολής η γυναίκα μου και έκανε την αίτηση εξαίρεσης παραλίγο να μας πιάσουν κλοτσοπατινάδα, διέκοψαν τα πάντα. Ο συνήγορος ανέπτυξε τα πάντα προφορικά όμως, και μας υπεδείχθη να το κάνουμε σε τρία λεπτά και έκατσε η γυναίκα μου και έγραψε. Γιατί δε μας είπε το δικα��τήριο να τα υποβάλουμε αναλυτικά γραπτά. Αλλά υπάρχει σκοπιμότητα και πρόθεση. Εδώ και 1,5 χρόνο το δικαστήριο έγινε μεροληπτικό. Υπάρχει πρόβλημα στη Δικαιοσύνη. Σου λέει: «Βάλτους τώρα μέσα και ας πάνε στο Εφετείο να τα βρούνε». Γίνονται συνεννοήσεις και στο χώρο της Δικαιοσύνης» υποστήριξε ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος!

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για προθεσμία ώστε να αναπτυχθούν οι λόγοι εξαίρεσης, και ο εισαγγελέας ακολούθως πρότεινε να απορριφθεί και το ίδιο το αίτημα εξαίρεσης δεδομένου, όπως είπε, πως πρόκειται για κρίση του δικαστηρίου επί της διαδικασίας με βάσει το αποδεικτικό υλικό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top