Σφοδρές αντιδράσεις για την κατάργηση εξετάσεων στα πειραματικά σχολεία

Γονείς και εκπαιδευτικοί αντιδρούν στα αντισταθμιστικά μέτρα

Σφοδρές αντιδράσεις για την κατάργηση εξετάσεων στα πειραματικά σχολεία

​Αν και το Φεβρουάριο είχε δημιουργηθεί σάλος με τη διαφαινόμενη κατάργηση των Πρότυπων Πειραματικών σχολείων που οδήγησε τα μέλη της επιτροπής να υποβάλουν την παραίτηση τους, ενώ το υπουργείο παιδείας διέψευδε την κατάργηση τους, το νομοσχέδιο Μπαλτά έρχεται να τα διαχωρίσει και να αντικαταστήσει τις εξετάσεις στα πειραματικά με κλήρωση.

«Στα πειραματικά σχολεία πάντα πρέπει να υπάρχει κλήρωση εξ ορισμού για να δοκιμαστούν οι νέες μέθοδοι διδασκαλίας σε ένα εύρος μαθητών που προέρχονται από όλες τις κοινωνικές τάξεις, από όλα τα μορφωτικά περιβάλλοντα και άρα να μπορούν να δοκιμαστούν αυτές σε ένα πλαίσιο που καθρεφτίζει κατά κάποιο τρόπο κοινωνικές και εκπαιδευτικές προϋποθέσεις του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας» ανέφερε ο κύριος Μπαλτάς σε συνέντευξή του στο Mega.

«Είναι πάρα πολλά τα παιδιά τα οποία προετοιμάζονται πολλούς μήνες για να δώσουν εξετάσεις στα Πειραματική σχολεία. Καταργήθηκε τελευταία στιγμή και νομίζω πως και εκείνα θα απογοητευτούν. Οι κόποι τους πάνε χαμένοι» λέει η Δέσποινα Μανδελενάκη, δημοσιογράφος του Star και μαμά ενός 11χρονου, που είναι από τα χιλιάδες παιδιά που εργάστηκαν όλο το χρόνο ώστε να δώσουν εξετάσεις στο πειραματικό σχολείο.

«Εγώ πιστεύω ότι όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στις εξετάσεις για αυτό και θα έπρεπε όλα τα παιδιά να μπορούν να δοκιμάσουν» πρόσθεσε η Δέσποινα Μανδελενάκη.

Εν τω μεταξύ, την ίδια ώρα που γονείς και εκπαιδευτικοί αντιδρούν στα αντισταθμιστικά μέτρα, το υπουργείο παιδείας ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στους αιώνιους φοιτητές. «Αν τους διαγράφαμε», είπε ο υπουργός Παιδείας, «θα χρειάζονται ειδική διαπιστωτική πράξη για τον καθένα και ατέρμονη γραφειοκρατική διαδικασία για τους διοικητικούς που οι ίδιοι νόμοι τους έδιωξαν» και πρόσθεσε ότι η απόφαση του υπουργείου είναι να μην πειράξουν τους καταλόγους και αν κάποιος θέλει να ενεργοποιήσει την εγγραφή του να μπορεί να το κάνει.

Τέλος, φόβο για την τύχη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων τύπου εράσμους και την απομόνωση των ελληνικών από τα ξένα πανεπιστήμια προκάλεσε σε πανεπιστημιακούς, φοιτητές και γονείς και η αλλαγή ονόματος των πιστωτικών μονάδων καθώς το υπουργείο τις βάφτισε διδακτικές μονάδες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top