Ψυχίατρος υπόθεσης Άννυ: «Τέτοιας αγριότητας έγκλημα δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στον κόσμο»

Τι αναφέρει ο κ. Σούρας για τους πρωταγωνιστές της πρωτοφανούς δολοφονίας

Ψυχίατρος υπόθεσης Άννυ: «Τέτοιας αγριότητας έγκλημα δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στον κόσμο»

​Ο τεχνικός σύμβουλος στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας της μικρής Άννυ, ο γνωστός ψυχίατρος κ. Δημήτρης Σούρας, μίλησε στο STAR για την πρωτοφανή κτηνωδία.

«Έχουμε την παγκόσμια πρωτιά. Μίλησα με συναδέλφισσα στην Αμερική χθες τα μεσάνυχτα και μου είπε ότι δεν υπάρχει τέτοιο περιστατικό σε όλο τον κόσμο. Το έψαξαν πάρα πολύ. Είμαστε δυστυχώς ακόμη μια φορά… αρνητικά πρώτοι και επίσης δεν μπορεί να δοθεί καμία εξήγηση. Όποιος επιχειρήσει να δώσει εξήγηση θα φάει τα μούτρα του για τον απλούστατο λόγο ότι υπάρχουν τοξικομανείς που γίνονται επιθετικοί και βίαιοι, υπάρχουν όμως και τοξικομανείς που κλείνονται στον εαυτό τους. Υπάρχουν άρρωστοι που γίνονται βίαιοι και επιθετικοί αλλά και άρρωστοι που με τα φάρμακα τους είναι μια χαρά. Υπάρχουν γεννημένοι δολοφόνοι, οι οποίοι έχουν μια βαρύτατη διαταραχή προσωπικότητας, αλλά και αυτοί όμως δεν πάει να πει ότι θα δολοφονήσουν» είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός ψυχίατρος και τόνισε:

«Παρόλα αυτά ότι κι αν συμβαίνει, η τελετουργία που έγινε μετά, δεν μπορεί να εξηγηθεί. Ο μόνος που θα μπορέσει να το εξηγήσει είναι αυτός που θα ασχοληθεί επιμελώς με τον δολοφόνο και θα μπορέσει να καταλάβει την προσωπικότητα του και το πώς έφτασε σε αυτό το σημείο».

Ο ίδιος επεσήμανε: «Σ’αυτό το σημείο φτάσαμε όμως όχι επειδή φταίει μια κακή μάνα κι ένας κακός πατέρας. Φτάσαμε γιατί δεν υπάρχει κοινωνική πρόνοια, γιατί τα στόματα δεν ανοίγουν, κανείς δεν μιλάει, κανείς δεν τηλεφωνεί και διότι ακόμα και όταν τηλεφωνήσουν, κανείς δεν έρχεται γιατί δεν υπάρχουν κοινωνικοί λειτουργοί. Η λέξη «πρόληψη» μας λείπει […]».

Κίνητρ�� της δολοφονίας ήταν η «ολέθρια»- όπως την χαρακτήρισε ο κ.Σούρας-, σχέση του ζευγαριού, λέγοντας ότι περιείχε όλα τα αρνητικά και θετικά συναισθήματα, αγάπη, ζήλια, μίσος, εκδίκηση.

Τέλος, ο ίδιος επεσήμανε, για τον κόσμο που εξοργίζεται, ότι προσπαθούμε να κατανοήσουμε τις πράξεις δύο ανθρώπων διαταραγμένων, από άλλη κουλτούρα, με τον τρόπο που εμείς έχουμε μεγαλώσει από τα σπίτια μας κι έχουμε εξελιχθεί. «Δέχομαι ότι η μητέρα δεν ήταν καλή μητέρα, αλλά δεν μπορούμε να μιλήσουμε για συγκάλυψη. Σε περίπτωση που αποκαλυφθεί κάτι τέτοιο, ο πρώτος εχθρός της θα είμαι εγώ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top