Η Περιστέρα στην τάξη διδάσκει ηλεκτρονικούς υπολογιστές

Συνεχίζει τη ζωή της όπως και πριν η σύντροφος του πρωθυπουργού

​Στο εργαστήριο ηλεκτρονικών υπολογιστών του ΕΜΠ, όπου διδάσκει η σύντροφος του πρωθυπουργού, Π. Μπαζιάνα, τρύπωσε το Secret των Παραπολιτικών και απαθανάτισε την πρώτη κυρία της χώρας να παραδίδει μαθήματα σε νεαρούς φοιτητές.

Η Περιστέρα Μπαζιάνα, εκτός από μητέρα δύο παιδιών και σύντροφος του πρωθυπουργού είναι και καθηγήτρια πανεπιστημίου, η οποία έχει αποφασίσει να συνεχίσει την ακαδημαϊκή της καριέρα παρά τα δύσκολα και βαριά καθήκοντα του συντρόφου της.

peristera.jpg
Στις φωτογραφίες φαίνεται η σύντροφος του Α. Τσίπρα, casual ντυμένη, με ένα λευκό t-shirt, το τζινάκι της και χαμηλά παπούτσια να παραδίδει μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών στους σπουδαστές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ.

Μάλιστα πήγαινε δίπλα σε όποιον φοιτητή την φώναζε και του έδινε τη βοήθειά της για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να συνεχίσουν την εργασία τους.

«Είναι από τις καλύτερες καθηγήτριές μας. Είναι πολύ τυπική και πολύ κοντά μας», είπε ένας από τους φοιτητές της για την Περιστέρα Μπαζιάνα.

Μάλιστα η κα Μπαζιάνα πηγαίνει στο Πολυτεχνείο πολύ πριν αρχίσει το μάθημα για να προετοιμαστεί και περνά πολύ χρόνο στη βιβλιοθήκη. Είναι μια γυναίκα πολύ χαμηλών τόνων και ακόμα κι αν συνοδεύεται από τους άνδρες της ασφάλειάς της, έχει φροντίσει ώστε εκείνοι να μην κάνουν αισθητή την παρουσία τους μέσα στον χώρο του Πολυτεχνείου.

peristera3.jpg

Η σύντροφος του πρωθυπουργού, είναι αποσπασμένη καθηγήτρια πληροφορικής και βοηθός Εργαστηρίων στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΕΜΠ για την περίοδο 2014 – 2015.

Αποφοίτησε από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημί��υ Πατρών το 2008 και έλαβε διδακτορικό δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών από το ΕΜΠ.

peristera2.jpg
Από το 2002 είναι επιστημονική συνεργάτιδα του ΕΜΠ, ενώ την περίοδο 2000 – 2002 είχε διατελέσει επιστημονική συνεργάτιδα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα, μεταξύ άλλων αφορούν: οπτικές επικοινωνίες, αρχιτεκτονικές και πρωτόκολλα μετάδοσης σε δίκτυα οπτικών ινών, μαθηματική μοντελοποίηση και βελτιστοποίηση απόδοσης και εξομοίωσης τηλεπικοινωνιακών συστημάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top