38χρονη πάσχει από κυστική ίνωση, έγινε μαμά... και είναι ΝΙΚΗΤΡΙΑ της ζωής!

Η συγκινητική ιστορία της γυναίκας που γλίστρησε από το θάνατο... με το προσδόκιμο ζωής της νόσου να είναι τα 25 χρόνια

38χρονη πάσχει από κυστική ίνωση, έγινε μαμά... και είναι ΝΙΚΗΤΡΙΑ της ζωής!

​H 38χρονη Μαρία πάσχει από κυστική ίνωση, μια ασθένεια που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος, αν και είναι η πιο συχνή κληρονομική θανατηφόρος νόσος της λευκής φυλής παγκοσμίως.

Το προσδόκιμο ζωής της θανατηφόρας αυτής νόσου είναι τα 25 χρόνια, αλλά αυτή η γυναίκα κατάφερε να βγει νικήτρια της ζωής καθώς και να φέρει στον κόσμο ένα μωρό, τον γιό της.

Η Μαρία δεν γνώριζε ότι πάσχει από κυστική ίνωση μέχρι που το διαπίστωσε όταν έμεινε έγκυος. Η κυστική ίνωση, εξαιτίας της βλάβης ενός γονιδίου, ουσιαστικά προκαλεί μετάλλαξη στα ζωτικά όργανα και οδηγεί στο θάνατο.

«Μέχρι τα 30 μου ήμουν επιρρεπής σε λοιμώξεις, είχα αναπνευστικά θέματα αλλά είχα άγνοια τι είναι η κυστική ίνωση. Όταν έκανα την σχετική εξέταση, με την οποία έμαθα ότι πάσχω, έκανε και ο πρώην σύζυγός μου και μάθαμε ότι είναι και αυτός φορέας, χωρίς να νοσεί. Όμως οι πιθανότητες το παιδί μας ��α γεννηθεί με κυστική ίνωση ήταν 75%. Τελικά το παιδί μας γεννήθηκε στο 25% των πιθανοτήτων και είναι απλά φορέας» περιγράφει συγκινημένη η Μαρία και προσθέτει συγκινημένη:

«Θέλω να ζήσω, θέλω να μου δώσει ο Θεός δύναμη να ζήσω και να δω το παιδί μου μεγάλο».

Για το αν ο γιος της ξέρει από τι πάσχει η μαμά του, η ίδια απαντά: «Μπαινόβγαινα στα νοσοκομεία από τότε που ο Μπίλης ήταν ενός έτους. Δεν γνωρίζει το παιδί ότι είναι θανατηφόρος νόσος».

Τέλος, επισημαίνει: «Τον φοβάμαι τον θάνατο, ειδικά όταν είμαι μέσα στο νοσοκομείο. Αλλά δεν θέλω να το σκέφτομαι. Με βοηθάει η μητέρα μου, ο γιος μου… θεωρώ ότι μπορείς να ξεγλιστρήσεις από το θάνατο».

ΔΕΙΤΕ τη συνέντευξή της

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top