Δ/νων Σύμβουλος ΕΛΓΟ: Σοκαρίστηκα με όσα διάβασα στο πόρισμα για τα βασανιστήρια στο Γιακουμάκη

«Δεν καταγράφεται το περιστατικό με τον ιμάντα»

«Το κεντρικό πόρισμα της διοικητικής εξέτασης καταγράφει ότι υπήρχαν φαινόμενα ενδοσχολικής βίας και για αυτό σαν πρώτη ενέργεια, ζητήσαμε την απομάκρυνση του διευθυντή, χωρίς όμως να καταλογίζουμε βαθμό ευθύνης. Δεν είναι δική μας δουλειά αυτή. Επίσης καταγράφεται επίσημα ότι δεν έγινε καμία ενημέρωση από τον πρώην διευθυντή κ. Μάντζαρη σε ανώτερη αρχή μέσα στη σχολή για τα φαινόμενα βίας.» αναφέρει στην εκπομπή Μία, ο Κώστας Μαλλίδης, διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΓΟ Δήμητρα.

Στην συνέχεια προσθέτει πως «Ζητήσαμε επίσης να συνέλθει το Συμβούλιο καθηγητών και να δούμε αν βάσει των στοιχείων του πορίσματος, προσωποποιούνται ευθύνες. Αλλά και πάλι πρέπει να είμαστε προσεχτικοί γιατί για να γίνει αυτό, πρέπει να υπάρχουν στοιχεία με αυτόπτες μάρτυρες και τεκμηριωμένα. Δεν θέλουμε να στοχοποιήσουμε κανέναν, αν δεν υπάρχουν ακράδαντα στοιχεία.»

Ο κ. Μαλλίδης αναφέρθηκε και στην αγανάκτηση της κοινής γνώμης αλλά και στη μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη. «Εγώ καταλαβαίνω την κοινή γνώμη και τη θλίψη και την αγανάκτηση, Έζησα την τραγική μητέρα την ημέρα της κηδείας. Είδα ότι ήταν μια πολύ ανεκτική οικογένεια και άκουσα το τραγικό «Κακώς μεγάλωσα καλά παιδιά» και με συνέτριψε. Η δική μου γνώμη είναι ότι πρέπει να μεγαλώνουμε καλά παιδιά αλλά και να φτιάχνουμε και καλές κοινωνίες. Κάνουμε έκκληση να κατέβουν οι τόνοι αλλά και το φαινόμε��α της αυτοδικίας που έχουν αρχίσει να εμφανίζονται.»

Ο διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΓΟ Δήμητρα παραδέχεται επίσης πως σοκαρίστηκε με όσα διάβασε στο πόρισμα. «Ασφαλώς σοκάρουν όλα αυτά που διάβασα στο πόρισμα. Έστω και η απλή πλάκα μερικές φορές όταν ασκείται σε παιδιά που δείχνουν μια ανεκτικότητα, σε σοκάρουν. Αλλά αυτά που ακούστηκαν στα ΜΜΕ για πολύ ακραίες συμπεριφορές δεν καταγράφονται στο πόρισμα. Δηλαδή, αυτό που ακούστηκε ότι τον έσερναν με τον ιμάντα, δεν καταγράφεται στο πόρισμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ το καταγγέ��λω ως αναληθές γιατί το δικό μας πόρισμα που έγινε μέσα σε δύο μέρες με 17 καταθέσεις, δεν καταγράφει την όλη εικόνα. Αυτά θα τα κρίνει η αστυνομία που έχει πάρει ήδη πάνω από 100 καταθέσεις από παιδιά.

Στο πόρισμα επίσης καταγράφεται ότι έγινε τηλεφώνημα από πολιτικό πρόσωπο στον διευθυντή της Σχολής, αλλά το τι ειπώθηκε από τις δύο πλευρές, θα το διερευνήσει η Εισαγγελία.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top