Μεγάλη απάτη αξίας σχεδόν 110 χιλιάδων ευρώ από συνεργεία αυτοκινήτων

Σε βάρος ασφαλιστικής εταιρίας

​Μεγάλο κόλπο με αποδείξεις για την αγορά ανταλλακτικών στην οποία φέρονται να εμπλέκονται τρία συνολικά συνεργεία αυτοκινήτων τα οποία στοίχησαν σχεδόν 110 εκατομμύρια ευρώ σε ασφαλιστική εταιρία, διαπίστωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε όταν εκπρόσωπος ασφαλιστικής εταιρείας κατήγγειλε ότι, μετά από εσωτερικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε 168 περιπτώσεις αποζημιώσεων τροχαίων ατυχημάτων, προέκυψε ότι σε 75 φακέλους ζημιών υπήρξαν παρατυπίες στα παραστατικά για την αγορά ανταλλακτικών. Όπως φάνηκε, στις περιπτώσεις εμπλέκονταν τρεις εταιρείες – συνεργεία αυτοκινήτων.

Τα συγκεκριμένα τροχαία ατυχήματα είχαν γίνει από τον Ιανουάριο του 2011 έως και το Μάιο του 2012, ενώ οι επισκευές όλων των οχημάτων είχαν πραγματοποιηθεί σε ένα από τα παραπάνω συνεργεία.

Συγκεκριμένα:

Σε 60 από τους προαναφερθέντες φακέλους φέρονται να έχουν προσκομιστεί ως και έξι φορές, τα ίδια παραστατικά αγοράς ανταλλακτικών, καθώς οι αποδείξεις έφεραν κοινή αρίθμηση, ημερομηνία, ώρα έκδοσης και ανάλυση των επιμέρους εκδόσεων.

• Σε 24 φακέλους, οι αποδείξεις για την αγορά ανταλλακτικών είχαν εκδοθεί προγενέστερα από την ημερομηνία του δηλωθέντος ατυχήματος.

• Σε 53 φακέλους, οι αποδείξεις για την αγορά ανταλλακτικών, είχαν εκδοθεί μεταγενέστερα από τις αποδείξεις παροχής υπηρεσιών του συνεργείου επισκευής.
Επίσης, στο σύνολο των 75 φακέλων ζημιών, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων εκχώρησαν την απαίτησή τους για αποζημίωση στο συνεργείο, όπου είχαν αυτά επισκευαστεί.

Για τις 61 από τις παραπάνω περιπτώσεις, η ασφαλιστική εταιρεία είχε καταβάλει αποζημιώσεις συνολικού ποσού 109.821,13 ευρώ, ενώ εκκρεμούσαν οι αποζημιώσεις για τις υπόλοιπες 14 περιπτώσεις, το συνολικό ποσό των οποίων ανέρχονταν σε 28.979,58 ευρώ.

Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στα φορολογικά στοιχεία των δύο άλλων εταιρειών, οι οποίες προμήθευαν με ανταλλακτικά το συνεργείο αυτοκινήτων στα οποία επισκευάστηκαν τα οχήματα, προέκυψαν διοικητικές και ποινικές παραβάσεις.

Ειδικότερα:

• Η πρώτη εταιρεία εξέδωσε (53) πλαστά φορολογικά στοιχεία, το συνολικό ποσό των οποίων ανέρχεται σε (17.111) ευρώ, εκ των οποίων το ποσό των (13.911,38) ευρώ αφορά τις συνολικές καθαρές (λιανικές) πωλήσεις και ο αναλογούν σε αυτές Φ.Π.Α. ανέρχεται σε (3.199,62)ευρώ.

• Η δεύτερη εταιρεία εξέδωσε (10) πλαστά φορολογικά στοιχεία, το συνολικό ποσό των οποίων ανέρχεται σε (2.300) ευρώ, εκ των οποίων το ποσό των (1.869,92) ευρώ αφορά τις συνολικές καθαρές (λιανικές) πωλήσεις και ο αναλογούν σε αυτές Φ.Π.Α. ανέρχεται σε (430,08) ευρώ.

• Το συνεργείο επισκευής των αυτοκινήτων δεν απέδωσε ή απέδωσε ανακριβώς αναλογούντα Φ.Π.Α. ύψους (1.316,75) ευρώ, ενώ επιπλέον απέκρυψε καθαρά εισοδήματα υποβάλλοντας ανακριβή δήλωση, προκειμένου να αποφύγει την πληρωμή φόρου εισοδήματος ύψους (5.725) ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top