ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ πέντε άτομα ως συνεργοί του Ξηρού από την ΕΛ.ΑΣ

Φέρονται να συμμετείχαν στην επιχείρηση «Γοργοπόταμος»

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ πέντε άτομα ως συνεργοί του Ξηρού από την ΕΛ.ΑΣ

Τουλάχιστον πέντε νέα πρόσωπα φέρονται να συμμετείχαν στην επιχείρηση «Γοργοπόταμος», το φιλόδοξο δηλαδή σχέδιο του Χριστόδουλου Ξηρού, των Πυρήνων της Φωτιάς και της 22χρονης Αγγελικής, για την εκρηκτική επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στο μικροσκόπιο μπήκε και δικηγόρος της Αθήνας που φέρεται κατ' εντολή κρατούμενου πελάτη της να έδωσε χρήματα σε συνεργό του Ξηρού, υπενθυμίζοντάς του να μην ξεχάσει το ραντεβού του με την 22χρονη Αγγελική:

«Την ίδια δικηγόρο συνάντησε δύο φορές , τη μία για να του δώσ��ι ένα χαρτί και τη δεύτερη για να πάρει το ποσό των 150 ευρώ. Και τις δύο φορές του υπενθύμισε να μην ξεχάσει το ραντεβού του με τη "Μαρία"» αναφέρει ο 29χρονος για τη δικηγόρο.

Για ακόμα τρία άτομα, μιλάει ο 23χρονος Αρμένιος, φερόμενος ως συνεργός του Ξηρού. «Ήταν στο γήπεδο και του σύστησαν κάποιο άτομο ως Μάκη. Ήταν ψηλός, περίπου 1.87, ξανθός και γεροδεμένος. Ήξεραν ότι απολύθηκε και προσπαθούσε να βρει δουλειά και του είπε: Θες να έρθει ένα φορτηγάκι σπίτι σου για να βοηθήσεις με τα εργαλεία σου να το βάλουμε μπρος; Θα του δώσουμε 1500ευρώ» λέει ο Αρμένιος.
Αυτό το φορτηγάκι όμως ήταν κλεμμένο και ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι στο συνεργείο εμφανίστηκαν τρεις άνδρες για να το παραλάβουν.
«Ο πρώτος ήταν αλβανικής καταγωγής, κοντός με ξυρισμένο κεφάλι, ο δεύτερος ελληνικής καταγωγής, λίγο πιο ψηλός από εκείνον με μαλλιά καστανόμαυρα και ήρθε με ένα mini-cooper. Ο τρίτος βγήκε από ένα volkswagen, ήταν ψηλός, χοντρός με μαύρα μαλλιά και μούσια. Αυτός ήρθε, πήρε το βαν και έφυγε» προσθέτει ο 23χρονος.
Την ίδια στιγμή ερωτήματα προκύπτουν για τυχόν εμπλοκή και ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων καθώς προκαλεί τεράστια αίσθηση το γεγονός ότι βρέθηκε γενετικό υλικό ήδη κρατουμένων ως μελών των Πυρήνων της Φωτιάς σε τάπερ αλλά σε μονωτική ταινία στη γιάφκα του Λουτρακίου. Το στοιχείο αυτό κάνει πιθανό το σενάριο κατασκευής βομβών μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top