Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την επικοινωνία του Ιταλού καπετάνιου με τις ελληνικές αρχές

Επικοινώνησαν με καθυστέρηση 3 ωρών

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την επικοινωνία του Ιταλού καπετάνιου με τις ελληνικές αρχές

​Φωτιά στο ελληνικό κέντρο επιχειρήσεων στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου βάζει η δήλωση του πλοιάρχου του Norman Atlantic.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, ζήτησε βοήθεια από την Ελλάδα, αλλά δεν εισακούστηκε. Παράλληλα στη δημοσιότητα δόθηκαν κάποια συγκλονιστικά στοιχεία από την επικοινωνία που είχαν οι ελληνικές δυνάμεις με τον Ιταλό πλοίαρχο.

4:10: ξημερώματα Κυριακής εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στο πλοίο

07:03: επικοινώνησε το ελληνικό κέντρο επιχειρήσεων με το κινδυνεύον πλοίο

Να σημειωθεί ότι η ελληνική πλευρά ισχυρίζεται ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον πλοίαρχο αλλά η ασύρματη γραμμή του πλοίου ήταν συνεχώς κατειλημμένη.

Επίσης υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Ναυτιλίας ενημερώθηκε ότι το πλοίο είναι σε κίνδυνο από επιβάτη στις 5:42 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Αμέσως μετά σήμανε συναγερμός και προσπαθούσε η ελληνική πλευρά να έρθει σε επαφή με τον πλοίαρχο.

05:49: Ζητήθηκε από το ελληνικό κέντρο επιχειρήσεων να αναλάβει την επιχείρηση αλλά μέχρι τότε το ίδιο το κέντρο δεν είχε επικοινωνήσει τον κυβερνήτη και το πλοίο που κινδύνευε

06:13: Ενώ η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη, ο πλοίαρχος δηλώνει στο ιταλικό κέντρο επιχειρήσεων ότι η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο

6:30: Ο πλοίαρχος ζητά να εγκαταλειφθεί το πλοίο, κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει λόγω των καιρικών συνθηκών που υπήρχαν στην περιοχή

Είναι σημαντικό επίσης ότι ο ελληνικός θάλαμος επιχειρήσεων δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τον Ιταλό κυβερνήτη όχι μόνο λόγω των κακών συνθηκών στις επικοινωνίες αλλά και λόγω του ότι δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν στα αγγλικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top