Οι διασώστες δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν 2 πτώματα του Norman Atlantic

Συγκινητικές στιγμές στην Πάτρα-Στους 477 οι διασωθέντες

Οι διασώστες δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν 2 πτώματα του Norman Atlantic

​​Λίστα με 477 επιβάτες οι οποίοι έχουν διασωθεί έχει αποστείλει η ιταλική ακτοφυλακή στις ελληνικές Αρχές. Οι νεκροί, οι οποίοι έχουν ανασυρθεί είναι εννέα, ενώ, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών οι διασώστες δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν δυο πτώματα, τα οποία είχαν εντοπίσει. Η ιταλική εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, αναφέρει ότι οι αγνοούμενοι «είναι τουλάχιστον έντεκα».

Την ίδια ώρα, λόγω των καιρικών συνθηκών συνεχίζει να μην είναι εφικτή η ρυμούλκηση του Norman Atlantic στο ιταλικό λιμάνι του Πρίντεζι.

20150101_554973.jpg
Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, οι πυροσβέστες του Πρίντεζιι και του Μπάρι, οι οποίοι είχαν επιβιβασθεί σε δυο ρυμουλκά την περασμένη Κυριακή «ζητούν να επιστρέψουν άμεσα, διότι είναι εξαντλημένοι και αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας».

Παράλληλα, με αγωνία και συγκίνηση περίμεναν οι συγγενείς των 26 Ελλήνων ναυτικών, όλοι τους μέλη του πληρώματος του Norman Atlantic, που έφτασαν σήμερα στις 14:00 με το πλοίο Superfast ΙΙ στο λιμάνι της Πάτρας.

Στην υποδοχή των διασωθέντων βρισκόταν ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, Ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης, ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ Κ. Πλατυκώστας.

20150101_554878.jpg

«Κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να βοηθήσουμε» δήλωσε ένας από τους ναυτικούς.

«Όλα τα μέλη του πληρώματος κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να βοηθήσουμε όλους τους ανθρώπους και να βάλουμε τον κόσμο στο πάνω μέρος του πλοίου για να σωθεί» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αρχιθαλαμηπόλος Α. Δαμίγος.

Ο ίδιος περιγράφοντας τις ενέργειες του πληρώματος, από την στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά είπε: «Καταβάλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες και καθ΄ όλη την διάρκεια της επιχείρησης ήμασταν εκεί και βοηθούσαμε τον κόσμο, παρόλο που ο ρόλος μας ήταν βοηθητικός και μείναμε μέχρι το τέλος. Φύγαμε τελευταίοι από το πλοίο και αυτό φαίνεται».

20150101_554883.jpg

20150101_554885.jpg

Όσον αφορά στο «Norman Atlantic», είπε ότι το πλοίο ήταν υπερσύγχρονο και καινούργιο, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, είπε ότι το πλοίο δεν είχε περισσότερο φορτίο από όσο έπρεπε.

Τι δήλωσε ο καπετάνιος

«Θα ήθελα να μπορούσα να είχα σώσει όλους τους επιβάτες», δήλωσε ο καπετάνιος του Norman Atantic Αρτζίλιο Τζιακομάτσι, επιστρέφοντας στο σπίτι του στην πόλη Σα Σπέτσια κοντά στην Γένοβα.

Ο Τζιακομάτσι, στον οποίο έχει κοινοποιηθεί κλήση σε απολογία για εξ αμελείας ανθρωποκτονία, ναυάγιο και τραυματισμό πρόσθεσε: «Είμαι πολύ κουρασμένος, μην με αποκαλείτε ήρωα, οι φιλοφρονήσεις δεν μου αρέσουν, δεν χρησιμεύουν. Τώρα έχω ανάγκη από ξεκούραση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φόβοι και για ΤΕΤΑΡΤΟ Έλληνα νεκρό στο Norman Atlantic

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top