Ξάνθη: Οδηγός λεωφορείου ΕΣΩΣΕ παιδάκι που έπαθε ΑΝΑΚΟΠΗ καρδιάς

Συγκινημένοι οι γονείς του

Ξάνθη: Οδηγός λεωφορείου ΕΣΩΣΕ παιδάκι που έπαθε ΑΝΑΚΟΠΗ καρδιάς

​Ένα συγκλονιστικό περιστατικό συνέβη πριν λίγες μέρες στην περιοχή της Βελόνης Αβδήρων Ξάνθης, όταν ένας οδηγός λεωφορείου έσωσε ένα παιδάκι το οποίο έπαθε… ανακοπή καρδιάς!

Το πρωί, καθώς το σχολικό περνούσε για να παραλάβει τους μαθητές του δημοτικού από τον οικισμό της Βελόνης, ο οδηγός είδε μια μητέρα, στην άκρη του δρόμου, να κλαίει έχοντας το παιδί της, το οποίο ήταν λιπόθυμο στην αγκαλιά της.

Εκείνος ψύχραιμος σταμάτησε το λεωφορείο και πήγε κοντά τους. Ξάπλωσε το παιδί κάτω για να ακούσει αν έχει παλμό. Όταν διαπίστωσε ότι δεν ανέπνεε έκανε μαλάξεις προκειμένου να το επαναφέρει.

«Δεν ήξερα πολλά πράγματα αλλά από ένστικτο θεώρησα ότι αυτό που μπορούσα να κάνω ήταν να επαναφέρω την αναπνοή με παλμικές κινήσεις. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα είδα ότι το παιδί ανέκτησε την αναπνοή του και κούνησε τα μάτια του. Όταν είδα ότι το παιδί επανήλθε στη ζωή και επικοινωνούσε μαζί μας, ανακουφίστηκα», ανέφερε ο οδηγός, Δημήτρης Δημητριάδης.

Στο σημείο είχε μαζευτεί κόσμος, ο οποίος παρακολούθησε συγκινημένος τον οδηγό να σώζει τον μικρούλη. Ένας κάτοικος της περιοχής, τον μετέφερε στο Νοσοκομείο της Ξάνθης με το αυτοκίνητο του.

Από εκεί διακομίστηκε στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς ότι είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς, γεγονός σπάνιο για ένα παιδί, το οποίο δεν είχε παρουσιάσει ποτέ προβλήματα υγείας και πως ο οδηγός του έσωσε τη ζωή!

Οι γονείς του επικοινώνησαν συγκινημένοι με το σχολείο, για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους για τον οδηγό- ήρωα, ο οποίος έσωσε τη ζωή του παιδιού τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top