Διατάχτηκε εισαγγελική έρευνα για το βίντεο- ντοκουμέντο-Οι αστυνομικοί λένε ότι άφησαν 20 ευρώ

Οι νεαροί υποστηρίζουν πως δεν πήραν λεφτά για τα νερά

Διατάχτηκε εισαγγελική έρευνα για το βίντεο- ντοκουμέντο-Οι αστυνομικοί λένε ότι άφησαν 20 ευρώ

​Παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε το βίντεο από το περίπτερο στα Εξάρχεια, όπου νεαρός υπάλληλος φωνάζει πως άνδρες των ΜΑΤ πήγαν να του κλέψουν μπουκάλια με νερό.

Ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου, Γιάννης Μάκος, δήλωσε πως οι δυο νεαροί που φαίνονται στο βίντεο, οι οποίοι τον βοηθούν κατά καιρούς στο περίπτερο, του είπαν ότι οι αστυνομικοί δεν ήθελαν να πληρώσουν τα μπουκαλάκια με το νερό που πήραν.

«Εγώ έλειπα για περίπου μισή ώρα λόγω των δακρυγόνων. Δεν ήμουν σε καλή κατάσταση και με βοήθησαν κάποια παιδιά- θαμώνες της πλατείας. Τους ζήτησα να προσέξουν λίγο το μαγαζί. Σε αυτό το μισάωρο συνέβη αυτό που συνέβη. Μου είπαν τα παιδιά ότι τα ΜΑΤ πήραν κάποια νερά και δεν τα πλήρωσαν. Δεν λείπει κάτι σημαντικό- μόνο κάτι νερά

Ωστόσο από την πλευρά τους οι αστυνομικοί της διμοιρίας υποστηρίζουν ότι έδωσαν χρήματα και μάλιστα 20 ευρώ.

«Πήγαν να αγοράσουν νερά από ένα περίπτερο. Ο περιπτεράς αρνήθηκε να τους τα πουλήσει και όταν εκείνοι άφησαν 20 ευρώ και πήγαν να πάρουν τα νερά, αυτός βγήκε από το περίπτερο και άρχισε να φωνάζει άλλα αντί άλλων», ανέφερε ο αντιπρόσωπος των αστυνομικών υπαλλήλων, Σταύρος Μπαλάσκας.

Ας δούμε όμως τώρα προσεκτικά τα πλάνα…

«Άσε τα νερά κάτω», ακούγεται μια φωνή που ανήκει σε αστυνομικό. Ένας συνάδελφος του φαίνεται να πετάει τα μπουκάλια με νερό που κρατούσε στα χέρια του. Παράλληλα ένας τρίτος συνάδελφος του φαίνεται να πετά ένα χαρτί που δεν μπορεί κανείς να διακρίνει εάν είναι χαρτονόμισμα.

«Τώρα δεν ξέρω το πώς έγινε το σκηνικό. Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά… Για αυτό δεν θέλω να δώσω και μεγάλη σημασία, γιατί έχει συμβεί δεκάδες φορές- όχι να πάρουν νερά- να δω γενικά βία και από τις δύο μεριές», σημείωσε ο περιπτεράς.

Την ίδια στιγμή, ο κύριος Μπαλάσκας υπογράμμισε ότι οι αστυνομικοί δεν ήθελαν το περιστατικό να πάρει εκτάσεις για αυτό και δεν συνέλαβαν τον άνθρωπο που αρνούνταν να τους πουλήσει τα νερά.

«Οι αστυνομικοί δεν ήθελαν να το τραβήξουν στα όρια… Διαφορετικά θα είχαν συλλάβει τον περιπτερά, διότι είναι παράνομη πράξη, να έχει κάποιος κατάστημα με νόμιμη άδεια, να του προσφέρουν χρήματα για να γίνει αγορά κάποιου είδους και αυτός να αρνείται από εμπάθεια να του πουλήσει.»

Αστυνομικοί από τις Εσωτερικές Υποθέσεις αναζητούν ολοκληρωμένο το βίντεο καθώς και τα άτομα τα οποία βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στο περίπτερο, ώστε να τους πάρουν κατάθεση και να ρίξουν φως στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top