Αποκάλυψη STAR: Πώς έκρυψαν τα 233 κιλά κοκαΐνης μέσα στο κοντέινερ με τους ανανάδες;

ΚΑΙ δεύτερο πρόσωπο έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξάρθρωση του καρτέλ από το Μεξικό

Αποκάλυψη STAR: Πώς έκρυψαν τα 233 κιλά κοκαΐνης μέσα στο κοντέινερ με τους ανανάδες;

Μέσα σε τέσσερις βαλίτσες και έναν ταξιδιωτικό σάκο, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που αποκαλύπτει το STAR, τα μέλη του μεξικάνικου καρτέλ της κοκαΐνης μετέφεραν τα 233 κιλά. Ήταν μέσα στο κοντέινερ με τους περίπου 21 τόνους ανανά που φορτώθηκε σε πλοίο στο λιμάνι Μανζανίλλο του Παναμά και έφτασε στον Πειραιά στις 25 Σεπτεμβρίου.

Οι διωκτικές αρχές κατάφεραν να παγιδεύσουν το καρτέλ βάζοντας δικούς τους ανθρώπους μέσα στο κύκλωμα. Σημαντικός ήταν ο ρόλος του ανθρώπου που ίδρυσε την εταιρεία που είχε συσταθεί για την διακίνηση της κοκαΐνης, στο όνομα τρίτου προσώπου. Είναι ο μάρτυρας με την κωδική ονομασία «ΚΔ». Καθοριστικός ήταν και ο ρόλος του αστυνομικού της δίωξης ναρκωτικών με την κωδική ονομασία «Κ.Π.» που είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του 25χρονου υπαρχηγού του Μεξικανικού καρτέλ.

Ως αγοραστές μέρους της κοκαΐνης έχουν συλληφθεί ένας 62χρονος Έλληνας που ζει στη Μεσσηνία και ένας 69χρονος Καναδός υπήκοος που έχει γεννηθεί στην Κολομβία.

«Ο Έλληνας πελάτης μου διακήρυξε εξ αρχής την αθωότητα του. Βρέθηκε στον λάθος τόπο τη λάθος στιγμή. Αιτία της σύλληψης η συγγενική σχέση μ’ έναν από τους δύο αλλοδαπούς» δήλωσε ο συνήγορος των κατηγορουμένων, κ. Σάκης Κεχαγιόγλου.
Πώς έγινε ο εκτελωνισμός του φορτίου με τον ανανά;
Όταν το κοντέινερ έφτασε στον Πειραιά οι αστυνομικές και τελωνειακές αρχές εντόπισαν τα ναρκωτικά. Εκτελώνισαν το φορτίο κανονικά και το έθεσαν υπό παρακολούθηση. Τα μέλη του καρτέλ μετέφεραν τα ναρκωτικά στην πολυτελή βίλα στη Βούλα, όπου και συνελήφθη ο 25χρονος Μεξικανός, αδελφός του αρχηγού του καρτέλ.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top