ΦΡΙΚΗ: Αστυνομικοί έβλεπαν live στο διαδίκτυο βιασμούς ανηλίκων

Πλήρωναν για να βλέπουν στις οθόνες τους παιδιά να βασανίζονται

ΦΡΙΚΗ: Αστυνομικοί έβλεπαν live στο διαδίκτυο βιασμούς ανηλίκων

​Φρίκη και ανατριχίλα προκαλούν οι αποκαλύψεις της ΕΛ.ΑΣ. και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη σύλληψη πέντε ανδρών, ανάμεσά τους και δύο αστυνομικοί, οι οποίοι πλήρωναν για να βλέπουν ζωντανά στο διαδίκτυο βιασμούς ανηλίκων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, την Πέμπτη το πρωί πραγματοποιήθηκαν πέντε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις, παρουσία δικαστικών λειτουργών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αγρίνιο στα σπίτια των πέντε συλληφθέντων ηλικίας 26, 27, 39 και 65 ετών.

Όπως αποκαλύφθηκε οι συγκεκριμένοι άνδρες πλήρωναν μέσω λογαριασμού Paypal για να βλέπουν σε live streaming υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από τις Φιλιππίνες.

Από την ψηφιακή ανάλυση που έγινε, ταυτοποιήθηκαν οι εμπλεκόμενοι χρήστες στην Ελλάδα, ενώ τα στοιχεία του έκτου χρήστη ανήκουν σε εταιρεία που ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί για ποια πρόκειται.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στα σπίτια των κατηγορουμένων κατασχέθηκαν:

• τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι του 39χρονου
• ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, στο σπίτι του 27χρονου
• ένας εσωτερικός σκλ��ρός δίσκος, στο σπίτι του 65χρονου
• ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, στο σπίτι του 34χρονου και
• ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, στο σπίτι του 26χρονου.

Σε συνεργασία με την Interpol, η ΕΛ. ΑΣ βρήκε ότι ο 39χρονος, ο 34χρονος και ο 26χρονος είχαν πληρώσει μέσω Paypal για να δουν το συγκεκριμένο υλικό, ενώ εντοπίστηκε και το πότε παρακολούθησαν live το αρρωστημένο αυτό θέαμα.

Μάλιστα η Interpol θα στείλει το επίμαχο υλικό κακοποίησης ανηλίκων, αλλά και το ακριβές ποσό που πλήρωσαν οι κατηγορούμενοι.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι δύο από τους συλληφθέντες, ο 26χρονος και ο 34χρονος είναι αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούν σε αστυνομικά τμήματα της Αττικής. Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top