Ελλάς το μεγαλείο σου: το 2% των εργαζομένων στο ΕΣΥ έχει… «μαϊμού» χαρτιά!

Σάλος δίχως τέλος μετά τον γιατρό χωρίς πτυχίο στη Σκύρο

Με το στόμα ανοικτό έχει μείνει το πανελλήνιο μετά την αποκάλυψη πως ο επί 13 χρόνια γιατρός της Σκύρου είχε πλαστό πτυχίο, ενώ σοκ προκαλούν οι πληροφορίες που θέλουν το 2% των εργαζομένων στο ΕΣΥ με «μαΐμού» χαρτιά!

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, ο Γιάννης Καστάνης έκανε καριέρα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, εξετάζοντας ασθενείς και υπογράφοντας για φάρμακα και προμήθειες, έχοντας πλαστό πτυχίο! Παράλληλα, όπως αποκαλύφθηκε, κυκλοφορούσε με τρία ΑΦΜ και τρεις αστυνομικές ταυτότητες ενώ διέθετε πανάκριβο αυτοκίνητο και ιδιωτικό αεροπλάνο.

Ο «μαϊμού» γιατρός, ο οποίος έφτασε να ορισθεί ακόμα και Διευθυντής στο Κέντρο Υγείας της Σκύρου, έχει εξαφανιστεί από τον Ιούλιο του 2013, οπότε και άρχισε να ερευνάται η περίπτωσή του μετά από καταγγελία πολίτη, και δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά στη θέση του, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητείται στο Εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έλεγχοι που έχουν αρχίσει από την τωρινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχουν βγάλει «λαβράκι», καθώς το 2% από τους περίπου 90.000 εργαζόμενους στο ΕΣΥ έχει πλαστά χαρτιά!

Μέσω επικοινωνίας με τα πανεπιστήμια, στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει τα μητρώα των πτυχιούχων, ενώ ελέγχονται ακόμα και τα πτυχία ξένων γλωσσών. Μάλιστα, εκτός από την κραυγαλέα περίπτωση του «μαϊμού» γιατρού στη Σκύρο, πρόσφατα απολύθηκαν τέσσερις διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι είχαν πλαστό απολυτήριο Λυκείου.

Το υπουργείο Υγείας διαμηνύει πως οι έλεγχοι συνεχίζονται και θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου, χωρίς να λείπουν οι αποπομπές και οι ποινικές διώξεις, ενώ προβληματισμό προκαλούν οι γιατροί με ιδιωτικά ιατρεία...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top